maandag 6 augustus 2018

Na de logeerpartij

Ik moest vandaag eigenlijk schoonmaken, zeker de keuken, en ik heb dan ook enkel die keuken gepoetst. Het was weer veel te heet!

Ook even naar Nany gebeld. Haar vriendin en buurvrouw tante José is terug en dus is ze blij; ze heeft weer elke dag haar babbel.

We deden onze wekelijkse boodschappen en deze keer had ik niet op voorhand een weekmenu opgesteld: Roger had voorgesteld allerlei etenswaren te kopen die we koud kunnen eten en de volgende dagen daarmee te improviseren. We zullen zien wat dat geeft.

Ook enkele uren besteed aan de Limburgse monografie. Eerst moesten er randen van foto's worden verwijderd. Eerlijk gezegd, mijn ogen beginnen zo slecht te worden dat ik die randen niet echt had opgemerkt. Roger deed dat voor mij (ik ben daar veel te onhandig voor). Daarmee versprong de tekst en moest ik hem helemaal herschikken.

Ook een tekst nagelezen van een KVLS-lid dat me vroeg of ik die goed genoeg vond voor Oostland. Ik vond van wel.

En deze avond, na het beantwoorden van een paar mails (onder andere van mijn Nononc die nog steeds gehospitaliseerd is), eindelijk nog enkele dagen uit mijn vroegere dagboeken overgetypt.

O ja, we hebben nog niet geëxperimenteerd met het improviseren: ik heb van de rest van de broccoli van gisteren soep gemaakt, daarvoor aten we een restje tonijnsla die ik in het weekend voor de kindjes had klaargemaakt en we beëindigden de maaltijd met een kliekje wortelpuree en een rest worst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten