dinsdag 28 augustus 2018

Belastingdienst en boodschappen in Tongeren

Roger belde deze ochtend naar de belastingdienst in Tongeren. Hij mocht na de middag langskomen: een mevrouw zou zijn probleem onderzoeken. Eerst wilde ik niet meegaan (ik moest nog strijken) maar Roger overhaalde me: 'Dan doen we daar meteen onze boodschappen.'

We reden dus naar Tongeren. Terwijl Roger het belastinggebouw binnenging, bleef ik in de auto zitten lezen. Ik dacht dat het hooguit een uurtje zou duren maar het werden er bijna twee. 'Haar lukte het ook niet meteen,' vertelde Roger me toen hij eindelijk terugkwam. 'Mijn identiteitskaart werd wel onmiddellijk herkend, maar ze geraakte niet in het nodige formulier. Uiteindelijk heeft ze de gegevens gewoon opgeschreven.'
Hij vertelde me ook dat die ambtenaren eigenlijk niet meer mogen helpen bij het invullen van zulke formulieren. 'En als iemand daar echt niet mee om kan?' vroeg ik. 'Tja, die moet dan maar zijn plan trekken', antwoordde Roger.

Zijn probleem is dus opgelost... maar ik dacht aan de btw-lijst die ik volgend jaar in maart moet indienen: hier wordt mijn identiteitskaart niet herkend!

We deden uiteindelijk onze boodschappen. En het viel mij weer op hoeveel langer dat duurt in een winkel die je niet kent (normaal gezien doen we onze boodschappen in Sint-Truiden)!

Omdat we weer zoveel tijd hadden verloren, aten we deze avond nog eens zuurkool (lekker, snel klaar en gezond). En daarna besteedde ik een kleine drie kwartier aan het strijkwerk (ik strijk alleen het hoogstnoodzakelijke).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten