dinsdag 10 maart 2020

De kindjes zijn gaan slapen

... en eigenlijk veel te laat. Ze hebben echter geen school morgen dus een ramp is dat ook weer niet.

Ze kwamen hier aan iets over 16 uur. Na het vieruurtje begonnen de groten aan hun huiswerk en verliet hun mama ons.
Eva, die zou nog eens strijken.
Ikzelf begon voor het avondeten te zorgen (tomatensoep of Chinese groentesoep met balletjes, worst, gebakken aardappelen en allerlei groenten met olijfolie uit de oven en een ijsje toe voor wie wilde). Eva kwam me na een poosje helpen (dat doet ze duidelijk heel graag) terwijl Elena en Matthias met de legoblokjes speelden.

Alle drie aten ze opvallend goed!  En dan wilden ze naar een film kijken. Roger kreeg via ons televisietoestel geen toegang tot onze films of tot You Tube. Dan maar geen film, besloten we. Elena ging tekenen, Matthias bouwde verder en Eva vroeg om naar bed te gaan. Maar toen stelde Roger voor dat ze nog naar iets zouden kijken op zijn pc-scherm en Eva dacht helemaal niet meer aan gaan slapen.

Nog bijna een uur hebben ze alle drie voor Rogers scherm gezeten, waarna ik zei dat het echt tijd was om naar de badkamer te trekken. Niemand pruttelde tegen; ik denk dat ze alle drie even moe waren.

Na een snel toilet kropen ze in bed. Een verhaaltje hoefde zelfs niet meer en Elena noch Matthias wilden nog lezen.

P.S. Zopas is Eva weer naar beneden gekomen. Ze was wakker geworden en besefte dat ze geen verhaaltje had gekregen.Of ik nog even wilde vertellen over "Belle en het Beest"! Wat ik dus deed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten