maandag 22 oktober 2018

Manshoven en vakwerkbouw

Roger zei me al enkele keren dat hij eens een aardappeloogst zou willen meemaken.

Vandaag had hij geluk. We besloten deze middag (nadat Roger me naar dit liet kijken - over die vermoorde journalist) een wandeling te maken van Heks naar Manshoven en terug en aan het einde van de lus merkten we dat er aardappelen werden geoogst. Roger maakte enkele foto's: 




Na het avondeten reden we naar Alken om een lezing van Coen Eggen over vakwerkbouw en -restauratie bij te wonen. Heel boeiend maar weer miste mijn gebrekkig auditief geheugen een samenvatting op papier.

We kwamen er enkele bekenden tegen (onder andere de mensen die we ooit onderweg ontmoetten tijdens een wandeling in Kerniel met Nononc zaliger en Françoise: het lijkt wel of de omstandigheden me elke dag herinneren aan mijn "oom-grote broer" die nu naar de overkant is gegaan) maar de lezing duurde zo lang dat er jammer genoeg geen gelegenheid meer was om daarna even bij te praten.

Nee... ik heb toch weer niet gestreken! Van uitstel komt afstel, zegt men, maar ik zal het ooit moeten doen. Alleen vrees ik dat er morgen weer geen tijd zal voor overschieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten