donderdag 25 oktober 2018

Proof of Heaven

Ik heb de laatste tijd vrij veel contact met mijn zus Bie, al kan ik haar uiteraard niet echt helpen haar verlies te verwerken. Ik begrijp immers ook niet hoe het mogelijk is dat op het ene moment iemand er nog is en dat op het volgende moment, die er niet meer is.

Gisteren, na de uitreiking van de "gouden weckpot", viel ik (toevallig?) op een e-magazine waarin ik een interview las met neurochirurg Eben Alexander, die ten gevolge van een hersenvliesontsteking in coma zou zijn geraakt en een "bijna dood-ervaring" zou hebben gehad.

Mijn eerste reactie was die magazine als troost door te sturen naar mijn zus en naar (tante) Françoise. Ik las daar immers over een theorie die ikzelf (afijn, min of meer zelf, want eigenlijk na veel lectuur) had bedacht, namelijk dat ons bewustzijn niet voortkomt uit ons brein, maar dat onze hersenen ons toegang geven tot een (deel van een) algemeen bewustzijn.

Als ik over zulke zaken spreek met bijvoorbeeld Hendrik, krijg ik meteen kritiek, want "de wetenschap zegt net het tegenovergestelde". Ik denk echter dat de wetenschap absoluut nog niet alles weet! Gelukkig trouwens, of wetenschappers zouden niet meer weten wat te doen!😉

Maar kom, vandaag, deze avond dus, bij wijze van ontspanning, heb ik gegoogeld naar die Eben Alexander.

Ik vond onder andere dit.
Er staat veel kritiek over zijn stelling en over zijn boeken... maar lees tot het einde!
O ja, sorry, mensen: het is weer in het Frans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten