dinsdag 9 oktober 2018

Over werk, familie en vrienden

Sinds ik een nieuwe simkaart heb gestoken in mijn smartphone, komen Messengerberichten daar niet meer aan. Op zich vond ik dat niet zo erg: zo was ik, toch terwijl we op stap zijn, verlost van al die chataanvragen.
Maar af en toe krijg ik een bericht via Messenger dat wel belangrijk is.

Vandaag was ik de salon aan het schoonmaken terwijl mijn gsm aan het opladen was in de keuken. Ineens voel ik mijn horloge trillen: een e-mail van mijn zus. Mijn "Nononc" werd deze ochtend weer opgenomen in het ziekenhuis.
Ik ging naar mijn pc en inderdaad, ik had een Messengerbericht daarover gekregen van zijn echtgenote, (tante) Françoise. Meteen geantwoord en mij verontschuldigd omdat ik het bericht zo laat vond.
Dat is geen goed nieuws!

Na nog een paar telefoontjes (onder andere van Koen De Cauter. We vroegen ons af wanneer we elkaar nog eens zouden ontmoeten: we wonen zo ver van elkaar) stelde Roger voor naar Neerrepen te rijden.

In dat mooie dorpje zijn mijn overgrootouders Louis Renwa- Béatrix Crommen begraven:

Foto Roger
Na een wandeling van bijna één uur in en rond het dorp, wilden we iets gaan gebruiken bij Stephane Malais (het is prachtig nazomerweer) maar die bleek gesloten.

Foto Roger
Thuis kwam er werk aan terwijl ik voor het avondeten zorgde. Deze keer geen vertaling maar het nalezen van een (automatische?) vertaling van bijna 130 bladzijden.

Na het eten ben ik daar dus meteen aan begonnen. Hoewel dat werk een beetje ongelegen komt (ik heb nog veel huishoudwerk voor de boeg en vrijdag en zaterdag krijgen we bezoek) ben ik blij. Ik was immers al bang dat we te lang waren weggebleven en dat mijn klanten een betere vertaler hadden gevonden.

O ja, vandaag ook een tekst aangekregen van Luis Ruiz. Eventueel voor het volgend nummer van Oostland van de KVLS (ik zit in de redactieraad). Prachtige tekst! Als hij niet weerhouden zou worden, vraag ik Luis of ik hem hier mag publiceren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten