zaterdag 20 oktober 2018

Mechelen-Bovelingen

Roger heeft vandaag lang voortgewerkt aan die deuren (en één al geplaatst: de bedoeling is zijn voor het moment heel toegankelijk boekbindatelier af te sluiten zodat de kindjes daar niet in terechtkomen nu ze vrij in huis beginnen rond te lopen).

Eigen foto
Toch maakten we tijd voor onze dagelijkse wandeling. Ik wilde graag nog eens naar Mechelen-Bovelingen, om te zien of er veel veranderd was aan 't Sjokkelpjaat. We liepen er naartoe via de nieuwe wijk die ik helemaal niet vind passen in zulk dorp. En nee, er was praktisch niets veranderd aan 't Sjokkelpjaat. Eigenlijk niet zo'n mooie noch interessante wandeling dus.


Foto's Roger
Maar kom, Roger had zijn beweging gekregen.

Terwijl hij verder werkte in zijn houtbewerkingsatelier zorgde ik voor het avondeten: na een groentesoep, selder met gehaktballetjes zoals mijn marraine ze klaarmaakte en zoals mijn "Nononc" zaliger en ik vaak aten bij haar. Nee, het is niet het klassieke recept met tomatensaus. Marraine kookte de selder, aardappelen en gehaktballetjes samen en met het kookvocht, bloem en boter maakte ze een witte saus waarin ze het gerecht nog even opwarmde. Ik heb de boter vervangen door koolzaadolie (omwille van de omega 3 vetzuren) en de tarwebloem door kikkererwtenmeel. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten