woensdag 31 oktober 2018

Rustige dag

Vandaag wilden we even langsgaan bij onze straatgenoten T. en V. Ze waren echter niet vrij, dus wordt ons bezoekje weer minstens twee weken uitgesteld wegens te veel verplichtingen volgende week.
Even naar mijn moeder gebeld maar die had deze keer eigenlijk tijd noch zin om te keuvelen met mij: ze had een vriendin op bezoek.

Roger begon de dag zoals meestal met lectuur en ging daarna timmeren (en dat deed hij tot nu - 23 uur - met alleen enkele onderbrekingen om te eten).

Ikzelf bracht de dag grotendeels al lezend door.
Ik ben nog steeds de koran aan het lezen maar ik moet toegeven dat ik mezelf daartoe moet verplichten: ik vind het echt niet boeiend... en de god die tot Mohamed spreekt, staat me niet echt aan.
Ter vergelijking was ik opnieuw de bijbel beginnen lezen (veel boeiender; eigenaardig, want in de chronologische verzen van de koran die ik tot nog toe heb gelezen, is zogezegd God aan het woord, terwijl wat ik in de bijbel lees, geschreven werd door - weliswaar "geïnspireerde" - mensen).

Ik ben begonnen met het nieuwe testament, omdat dat me altijd meer heeft aangesproken... en vond (toevallig?) deze origineel "geïllustreerde" bijbel online. Jammer dat het weer in het Frans is (niet jammer voor mij uiteraard!).

Deze avond, terwijl Roger nog steeds aan het werken was (de twee deuren staan er nu, hij moet alleen nog klinken plaatsen, en daarna voor de afwerking zorgen uiteraard... wat altijd een probleem is voor de perfectionist die hij is en daarom vaak op de lange baan wordt geschoven) bekeek ik online documentaires over armoede in Frankrijk. Ik vraag me af of de toestand in ons land even schrijnend is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten