woensdag 17 oktober 2018

Rustige dag

Niet dat we niets gedaan hebben, integendeel. Eerst waren er de boodschappen (nee, eigenlijk pas na een wasje, de vierde wasmachine al deze week, en na een lang telefoontje van Nany die al meer wist over de uitvaart van "Nononc" - maar vlak daarna vond ik zelf  de nodige gegevens online).

Na de boodschappen heb ik uren (met veel plezier) gewerkt aan de nieuwe Limburgse monografie van de KVLS (weer geschreven door Jan Gerits en over Lode Franssens: echt boeiend!).

Geen wandeling dus vandaag (ondanks het nog steeds heel mooie weer) maar ik ging er van uit dat Roger voldoende beweging had gekregen door die boodschappen en het rapen van walnoten in de tuin en de wei. Hij vertelt me dat er nu geen noten meer te vinden zijn maar... nu zou hij moeten beginnen kweeperen te plukken.
Vorig jaar hadden we er geen enkele, nu zijn het er te veel. Alleen hebben wij zelf nog voldoende kweepeergelei... en heeft nog niemand zich gemeld die graag kweeperen wil. Bij deze, vrienden, als je er wilt hebben, laat iets horen voor ze aan de boom rotten!

We eten zelf heel weinig van onze (toch wel lekkere en weinig gezoete) kweepeergelei. Ik probeer sinds juni immers zo veel mogelijk voedingswaren met een hoge glycemische index te vermijden en ik vermoed dat gelei daarbij hoort. Hoewel, er zit volgens mij pectine in en dat zou dan weer heel gezond zijn.

Over het vermijden van dat soort voedingswaren (aardappelen, brood, rijst, deegwaren, melk - omwille van de lactose die ook een soort suiker is, jam, frisdranken en uiteraard alles wat gewone suiker bevat): ik geraakte vorig weekend terug in een zeker tien jaar oude lange broek die me te smal was geworden (rare uitdrukking: eigenlijk was mijn middel te breed geworden voor die broek😉). Mijn huidige manier van eten heeft dus blijkbaar vruchten afgeworpen! Alleen is het moeilijk in die zin dat, zodra je buitenhuis eet, je niet meer zelf kunt beslissen welke ingrediënten je gebruikt.

Het was dus voor mij een heel rustige dag: deze avond wel nog enkele mails beantwoord en enkele bladzijden uit mijn dagboeken overgetypt (en daarin komt Nononc vaak voor!) maar dat soort werk geeft me ook rust, in tegenstelling tot huishoudelijke taken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten