dinsdag 22 januari 2019

De eerste echte sneeuw

Het sneeuwde vrij fel toen we deze middag naar het Leuvense reden. Gelukkig was er gestrooid op de snelwegen maar zelf ben ik een paar keer bijna uitgegleden, hier en aan de school van de kindjes.

Elena, Matthias en Eva vonden het wel heel leuk! Elena had echter wat buikpijn en wilde liever niet naar de dansles. Daar was ik niet echt boos om: die danslessen zijn wel de moeite waard maar ik heb meer contact met de kindjes als we gewoon "thuis" blijven.

"Thuis" werd er volop gespeeld! Ik heb zelfs Elena (haar buikpijn leek snel over) leren schaken (ik moest wel eerst de spelregels opnieuw online opzoeken) en ze deed het heel graag.
Matthias speelde ondertussen met zijn trein en met de stuntwagen die hij voor zijn verjaardag cadeau kreeg. Eva zat afwisselend op mijn schoot en speelde met haar dokterstasje en haar buggy. Ze hebben zelfs niet gevraagd om te mogen tv kijken!

Ik zorgde voor het avondeten en ondertussen maakten de kindjes "dessertjes" met een soort plasticine (ik denk dat het eigenlijk fel gezouten brooddeeg was), ook een cadeautje van vorige zondag.
De kindjes aten vrij goed en kort na het avondmaal zijn Roger en ik terug naar Haspengouw vertrokken. Nu waren de snelwegen helemaal geruimd maar hier lag er nog vrij veel sneeuw!

We waren pas binnen of we kregen een telefoontje van V. en T. Ik heb beloofd dat we volgende week even langskomen.

Daarna heb ik toch al een paar uur besteed aan de opmaak van de volgende Limburgse monografie (gewijd aan Ingrid Lenaerts) die Jan Gerits me gisteren had gemaild. Voor het nalezen zal ik morgen proberen tijd te vinden.

Jammer, maar ik kreeg zelfs de tijd niet om een foto te maken van het sneeuwlandschap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten