zondag 27 januari 2019

Suiker en worst

Het werd een regenachtige, grauwe en luie zondag. Maar daar wilde ik het hier niet over hebben, wel over suiker onder andere.

We aten worst deze avond. Normaal kopen we die los maar deze keer was het voorverpakte worst.
En ik keek naar de lijst ingrediënten (ik had dat beter al in de winkel gedaan): op de vierde plaats stond "dextrose" (suiker dus).

Straks ga ik nog toegeven aan Roger, die al lang graag een vleesmolen wil kopen: in (bijna) alles steken ze suiker tegenwoordig!

O ja, Jan Gerits heeft geantwoord: hij heeft mijn mail met de opgemaakte en nagelezen monografie goed ontvangen maar heeft het momenteel heel druk. Dat kan ik geloven: er verschijnt artikel na artikel van hem in de heemkundige tijdschriften (vandaag heb ik er nog enkele gelezen in "Heemkunde Limburg")! Wat bewonder ik die man (hij wordt 87 jaar in april)!

Ik heb ook lang gebeld met Nany. Ze had het weer over de reis die tante José van haar kinderen cadeau krijgt (reis die ze samen met al haar kinderen zal maken) voor haar 90ste verjaardag. Ik voel heel goed aan dat Nany graag iets dergelijks zou krijgen, maar wij hebben daar jammer genoeg het geld niet voor.

3 opmerkingen:

  1. Jullie zouden je mama wel eens zo’n kadootje kunnen overhandigen. Kijk eens bij BONGO-bonnen ....al was het maar, een ontbijt met bubbels....Prijzen variëren en jullie kunnen toch door 3 delen als jullie dat willen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ze wil graag een echte reis (met ons allemaal en liefst op hotel en zo), niet een ontbijt of ander etentje (heeft ze al gekregen).

      Verwijderen
  2. Dat bestaat bij BONGO- bonnen....Weekendje weg, City trip, enz.....echt eens kijken....

    BeantwoordenVerwijderen