vrijdag 4 januari 2019

Nog een dag met de kindjes

Vandaag werden Elena, Matthias en Eva gelukkig pas om 9 uur wakker!

We ontbeten met onder andere een gebakken ei (deze keer lustten ze eigenaardig genoeg alle drie het witte brood dat we gisteren hadden gekocht - Roger en ik aten speltbrood) en daarna hielpen Eva en Matthias mij wafeldeeg  te maken. Elena speelde ondertussen met de Barbiepoppen. Roger bakte de wafels en wij speelden ondertussen met een ander spel dat onze dochter lang geleden heeft nagemaakt: labyrint.


Eigen foto's
's Middags aten we van de versgebakken wafels maar Eva wilde ook een boterham "met choco en zonder boter".

Daarna hebben de kindjes nog naar filmpjes gekeken, gespeeld met de legoblokjes, getekend, hebben we oude gezelschapsspellen bovengehaald (ik moet er bij de volgende logeerpartij aan denken dat we er nog vrij veel hebben en op voorhand de spelregels opnieuw lezen - nu hebben we alleen een beetje gedamd) en met de kaarten gespeeld.

Als vieruurtje wilden Matthias en Eva een sojapudding en een appel; Elena verkoos Griekse yoghurt met abrikozenjam. Later, terwijl ik zorgde voor het avondeten, keken ze nog naar een sprookjesfilm.
We hebben ook heel veel gesproken: over vroeger onder andere. Vooral Elena lijkt dat te interesseren.

Iets over 18 uur kwamen dochterlief en schoonzoon aan. We gingen meteen aan tafel (aten groentesoep met balletjes en spinazie met worst).
Na de maaltijd werd er opgeruimd en iets over 20 uur vertrokken dochterlief, schoonzoon en de kindjes terug naar huis.

Wij ruimden verder op (opruimen, daar hebben de kindjes nog niet voldoende kaas van gegeten) en daarna kon ik bijna niet meer bewegen. Zo'n rugpijn! Plus mijn rib die ik niet voldoende kon ontzien deze dagen! Plus het oud worden waarschijnlijk?😒

Ik heb enorm genoten van deze twee dagen maar voelde me deze avond doodmoe en dat lag vooral aan de bijna constante pijn.

Deze avond heb ik eindelijk (bijna) alle mails beantwoord, en na nog een klein uurtje lectuur, samen met Roger naar nog een aflevering van Aspe gekeken.

Toen ik de bibliotheek voorbereidde op dat klein uurtje televisie (via het internet, want we hebben geen televisie, alleen een televisiescherm) merkte ik dat ik die kamer ook moest opruimen. Blijkbaar hadden de kindjes daar niet alleen naar filmpjes gekeken.
Dat ze nu voor een echt groot scherm kunnen zitten, is een hele vooruitgang (zeker voor Roger die niet meer zijn  computerscherm moet "uitlenen"), maar dat betekent dus ook dat ik na de logeerpartij twee kamers moet opruimen, en niet alleen de salon zoals vroeger. Ik moest dus deze avond laat nog eens de pijn (rug en rib) verbijten.

Eigenlijk zou ik morgen opnieuw moeten beginnen schoonmaken maar ik denk dat ik dat even ga uitstellen!

Hoewel... Het is hier echt vuil! Elena vroeg me deze avond nog eens waarom wij geen poetsvrouw hebben. Ik heb haar eerlijk geantwoord dat we die niet kunnen betalen (met ons pensioen)... en zeker niet een werkvrouw die dit grote huis helemaal opruimt en schoonmaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten