woensdag 30 januari 2019

Gezellige winterse dag

Het heeft de hele dag gesneeuwd en het was koud. Dus weer geen wandeling maar gezellig binnen gebleven.
Veel lectuur (het verhaal, dat ik aan het lezen ben, begint spannend te worden maar... ik kwam nog serieuze fouten tegen. Eigenlijk is dat heel erg vanwege die uitgever! Als ik  bedenk dat als ik een vertaling met één enkele fout van dat formaat zou leveren, ik serieus op de vingers zou worden getikt, als ik de klant al niet zou kwijtspelen).

Ook voor een zeer dringende vertaling gezorgd en een dag afgesproken voor een bezoek van onze vrienden uit de Ardennen en van broertje. Andere vrienden, die al lang op een seintje van mij wachten, heb ik ook gemaild maar van hen heb ik nog geen antwoord gekregen.
We verwachtten vandaag een telefoontje van T. en V. maar dat is er niet gekomen. Als ze morgen of overmorgen niet bellen, zullen we even moeten informeren.

En dan deze avond. Om 18:30 uur aten we soep. Ik wist dat Roger naar een bestuursvergadering moest om 20:30 uur. Ik zou dus rond 19 uur zorgen voor het hoofdgerecht. Om 18:45 uur vraagt Roger me terwijl hij een laatste lepel soep neemt: 'Je weet toch dat ik een vergadering heb om 19:30 uur?'
Oei, een uur vroeger dan ik dacht. Ik stelde hem daarom voor gewoon nog wat brood te eten met een blikje sardienen. Ikzelf had (voorlopig) helemaal geen honger meer na die soep.

Om 19:15 uur vertrekt Roger naar de vergadering van Heemkunde Groot Heers en om 19:40 uur is hij terug: het lokaal was gesloten en hij had te laat op zijn mobieltje gelezen dat de vergadering werd afgelast wegens het slechte weer. Ik vroeg hem of ik nog iets moest koken maar nee, dat hoefde niet. Ikzelf kreeg een beetje honger rond 22 uur maar daar zijn er kaas en fruit voor.

Rond 22:30 uur besloten we samen te kijken naar een eerste aflevering van de Zweedse serie Wallander. Opvallend traag maar heel boeiend!

Nu ga ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overtypen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten