donderdag 10 januari 2019

Dure verzending

Wat was het weer koud vandaag!
Op een zeker ogenblik vond ik het zelfs in huis te koud. Ik ben de kieren in dit oude huis gewoon en normaal gezien kan ik tegen een tochtje en hou ik niet van te fel verwarmde kamers. Maar vandaag vond ik het hier dus echt koud! Ik vroeg me zelfs af of het een teken was van oud worden (en dus misschien lag aan een slechtere doorbloeding). Tot we vaststelden dat de radiators koud waren: de verwarming stond af! Dat bracht Roger in orde en ik vroeg me even af wat ik daarmee gedaan zou hebben als ik in hetzelfde geval was als mijn zus Bie.

Maar in feite wilde ik het hebben over die koude die verklaart dat onze enige "uitstap" vandaag, na het onder handen nemen van het poortgebouw, naar het postkantoor in Heers ging. Ik moest immers een "Limburgse monografie" van de KVLS  naar Nederland sturen en we hebben geen postzegels voor Nederland in huis.
Voor het verzenden van dat boekje (amper 100 gram) betaalden we 8,46 euro aan postzegels!
Onverantwoord duur vond ik dat (de postbeambte gaf me gelijk) als je bedenkt dat een jaarabonnement op die monografieën (4 boekjes) maar 18 euro kost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten