maandag 28 januari 2019

Rijke maandag

Weer geen wandeling vandaag! Mij hoor je niet klagen over zo'n rustige dag... maar Roger kreeg te weinig beweging. Eigenlijk met reden: we kregen afwisselend regen, hagel en zelfs tussendoor een donderslag.
Misschien moet ik Roger (meer dan nu het geval is) inschakelen in het huishouden (dan beweeg je immers vanzelf)? Tja, maar vermits ik daar zelf een hekel aan heb, doe ik daarin het hoogstnoodzakelijke en valt er dus niet veel te helpen op sommige dagen. En daarbij, mag je iemand verplichten/vragen in jouw plaats werk te verrichten dat hijzelf vervelend vind als jij er zelf een hekel aan hebt? Ik vind van niet.

Oei, nu redeneer ik net als die zigeunerinnen waar ik gisteren naar keek: de vrouw zorgt daar nog steeds in haar eentje voor het huishouden. Onze mannen hebben/hadden (in ons geval)  dat goed geregeld! En zij ondertussen maar met interessantere zaken bezig zijn!

Ik weet niet precies met wat Roger vandaag bezig was aan zijn pc (jawel, "onprecies" wel, want hij liet me enkele interessante zaken lezen, zoals onder andere dit, waar ik over het algemeen mee akkoord ga) maar ikzelf heb me ook niet verveeld.

Het boek dat ik al een poosje probeer te lezen, begint me echt te boeien (en jawel, ik lees voort: ik ben nog maar aan bladzijde 18 en normaal gezien hou ik pas op rond bladzijde 30 als ik niet in een boek "geraak"). Ik vond wel nog enkele fouten waarvan  ik me probeerde niets aan te trekken, maar ik bleef er toch over nadenken: reclame voor de uitgever is dat zeker niet!

Ik heb ook, tussendoor (want ik was toen met een korte vertaling bezig), gechat met Wiemla (moeder van Debby). We hadden immers een vage afspraak eind februari/begin maart waarover ik meer duidelijkheid wilde zodat ik eindelijk met andere mensen kan afspreken deze lente.

Ook even over en weer gemaild met (tante) Françoise, weduwe van mijn "Nononc", en met zus Bie.

En deze avond, nadat ik nog een paar bladzijden uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt en een mail van vriendin Bernadette had beantwoord (het lijkt beter te gaan met Juan de laatste tijd), nog naar een aflevering van Aspe gekeken met Roger.

Roger had het me al verteld... maar ik was het vergeten: vanaf seizoen 3 (of was het 4?) zijn die afleveringen niet meer gebaseerd op boeken van Aspe. Deze avond viel het mij op in de generiek: heb ik vorige keren niet aandachtig genoeg gekeken?

O ja, terwijl ik werkte, heeft Roger vandaag gebeld met T. en V. uit onze straat. Zij belt ons terug woensdag om even af te spreken.

Uiteindelijk was dit voor mij een heel rijke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten