dinsdag 15 januari 2019

Roger wordt 75!

Ik gaf hem zonet een hele dikke zoen, want precies op dit uur (23:30) wordt Roger 75 jaar!
En onze vriend Roger Beeckman werd gisteren 90 jaar!

De hele dag kwamen er berichtjes voor mijn Roger, hij kreeg kaartjes en telefoontjes en zelfs bloemen van Axa, waar hij vroeger werkte.

Eigen foto
We maakten er een vrij rustige dag van. Uitgebreide boodschappen (Roger doet dat graag én zou tijdens die boodschappen beslissen wat we zouden eten deze avond), aperitief terwijl ik voor het eten zorgde (we aten preiroomsoep gevolgd door rumsteak met champignonsaus) en later een aflevering van Aspe.

Tijdens een van onze gesprekken had ik het over het eventueel wegdoen van naslagwerken uit onze bibliotheek. De meeste zijn uiteraard achterhaald en hebben geen waarde meer (tenzij een sentimentele of historische). Al pratend en kijkend naar eventuele boeken die we zouden kunnen wegdoen, vielen we op de zesde druk van "Het boek voor moeder en dochter, volledig onderricht in alles wat een vrouw als huishoudster en moeder dient te weten", een uitgave van J.J. Romen & Zonen, Roermond, uitgegeven in 1930 (de eerste druk was van september 1906).

Eerst begon Roger erin te lezen, daarna ik. Dat boek gaan we zeker niet wegdoen, integendeel: Roger gaat er delen uit scannen die ik van plan ben jullie af en toe te serveren op deze blog. Zo interessant... en dikwijls heel grappig.

Eigen foto
Een voorsmaakje, waar Roger en ik samen heel hartelijk om gelachen hebben: " Men zorge steeds, dat het ondergoed, hetwelk men wekelijks schoon aantrekt, niet vochtig zij (...)" (blz.298).

En nu ga ik nog een glaasje wijn drinken, samen met Roger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten