zondag 17 februari 2019

Egoïsme

Wat ben ik soms toch egoïstisch!

Na enkele telefoontjes (onder andere tussen Roger en zijn zus over die af te breken stallen; er is niets afgesproken, behalve dat zij deze avond zou terugbellen, wat ze echter niet deed) besloten we nog eens te wandelen achter de kapel van Helshoven en te kijken of de vroegere "Kluizenaar'" weer open is.

Normaal gezien is het heel rustig in die buurt... maar nu kwamen we wandelaar na wandelaar tegen.
Gelukkig namen we op een zeker moment een zijpaadje, liepen we plantages in - waar geen van al die andere wandelaars zich waagde - maar na een klein uur kwamen we weer op het hoofdpad terecht en moesten we weer telkens opnieuw andere wandelaars begroeten.
'Kijk toch eens wat een volk!', zei ik tegen Roger en hij antwoordde me (terecht): 'Iedereen heeft toch het recht hier te wandelen?'
Hij heeft gelijk, al dacht ik in mezelf : 'Nee!'

Zo egoïstisch van mij, ik weet het! En Roger heeft gelijk: waarom zou niet iedereen op deze mooie vroege lentedag mogen genieten van Haspengouw? Alleen... ik miste sereniteit en stilte!

De "Kluizenaar" wordt blijkbaar in mei "'t Fakkelhuis", een "grand café, brasserie, restaurant": ik vrees dat het veel minder gezellig zal worden dan vroeger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten