dinsdag 5 februari 2019

Gros plein de soupe

Wij eten praktisch elke dag een rijke groentesoep. Volgens mij een gemakkelijke manier om veel groenten te eten.

Vandaag echter viel ik op dit. Die geneesheer-nutritionist (voedingsdeskundige) beweert dat soep eten (en dan vooral 's avonds) niet zo'n goed idee is. De vele minerale zouten die soep bevat (maar die voor een groot deel worden verwijderd als je het kookwater van de groenten niet mee consumeert), kunnen voor waterretentie zorgen en dus voor onder andere een bloeddrukstijging en... gewichtstoename.

Ik weet niet of hij gelijk heeft maar het lijkt me plausibel. Roger herinnerde me er trouwens aan dat mijn broertje (apotheker) ooit hetzelfde heeft gezegd (ik was het vergeten). Ik zal het verder onderzoeken... en in het ergste geval zal ik voorstellen 's middags in plaats van 's avonds een bordje soep te eten (dat gerecht helemaal afschaffen zie ik niet echt zitten omdat ik niet weet hoe we dan aan voldoende groenten per dag geraken).

Ik moest uiteraard terugdenken aan een uitdrukking die, toen ik kind was, veel gebruikt werd voor dikke mensen: "gros plein de soupe"! Uitdrukking die ik altijd heel vreemd vond, want "van soep word je toch niet dik?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten