zaterdag 7 maart 2020

Dacia Felix


Heemkunde Groot Heers had voor vandaag een bezoek aan de tentoonstelling "Dacia Felix" (over het oude Dacia in het huidige Roemenië) in het Gallo-Romeins museum in Tongeren op het programma.

Roger parkeerde de auto op een parking vlakbij onze oogarts, van waar het niet heel ver lopen was naar het museum. Daar troffen we een aantal andere Heemkundeleden.

De tentoonstelling was echt boeiend, onze gids gaf een duidelijke en interessante uitleg maar weer miste ik een geschreven tekst. Ik heb immers helemaal geen auditief geheugen. Je kon er wel een boek kopen over de tentoonstelling maar dat kostte 25 euro en dat vond ik wat veel (ook al omdat de parking al 1 euro per halfuur kostte). 

Ik heb enkele foto's gemaakt maar de verlichting in het museum was van die aard dat dat heel moeilijk ging.










Na bijna twee uur rondlopen (o ja, het museum biedt lichte zitjes aan die je mee kunt dragen: heel praktisch tegen rugpijn en dergelijke ten gevolge van lang rechtstaan) gingen we nog met een vijftiental leden gezellig iets drinken in brasserie Basilik. Blijkbaar drinken Roger en ik vrij traag: we bleven als laatsten zitten met elk nog een half glas Orval (en toch hadden nog andere mensen ook bier genomen)

Vandaag scheen de zon, heeft het niet geregend en klom de thermometer tot 11°C. Het was dus aangenaam terug wandelen naar de auto... waar we wel 8 euro parkeergeld moesten betalen. Volgende keer parkeren we weer aan de rand van de stad en neem ik desnoods mijn wandelstokken mee om naar het centrum te klimmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten