dinsdag 31 maart 2020

Oeps...

... vandaag niet naar Nany gebeld. Ik was zo druk bezig dat het al bijna 20 uur was toen ik eindelijk de tijd daarvoor kreeg. En gisteren had mijn moeder nog herhaald dat je best geen mensen meer opbelt na 17 uur. Omdat ze daarna eten, naar het journaal en aansluitend naar een film of zo kijken.

Na onze brunch wilde ik de salon beginnen schoon te maken, maar... ik vond een bestelling van Limburgse monografieën die eerst moest behandeld worden. Ik was een poosje bezig met het beantwoorden van de mail (en ondertussen andere mails te lezen), het zoeken naar de monografieën, enzoverder.

Uiteindelijk zou ik aan de salon beginnen (echt, alles lag er vol stof na het gebruiken van de kachel vorige zondag). De stofzuiger bleek het niet te doen (wat is hier wel gaande?)
Geen nood, dan maar schoonmaken zoals mijn marraine dat deed, zonder stofzuiger... maar dat duurt veel langer!

Een vrij lang telefoontje met Hendrik (hij en Debby lijken zich niet te vervelen) en even chatberichten van Wiemla (de moeder van Debby) beantwoord.

Nog een korte wandeling nadat de wasmachine had gedraaid, ik enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt en voor mijn facturen had gezorgd, en dan was het tijd om voor het avondeten te zorgen (weer groentesoep gevolgd door zalm met een mix van paprika, ui, look, courgette, wortel, rozemarijn en basilicum gewokt in olijfolie: heel lekker weer!)

Na de afwas en het opruimen van de keuken, enkele mails beantwoord en ineens zei ik tegen Roger: 'Oeps, ik ben vergeten naar mijn moeder te bellen!'
'Doe dat nu,' antwoordde hij, 'het is nog niet zo laat'.
Ik deed het maar niet: het was bijna 20 uur!

Roger heeft ondertussen de stofzuiger kunnen herstellen! Dus kan ik morgen onze werkkamer schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten