donderdag 12 maart 2020

De lente is op komst

De zon scheen krachtig vandaag.

Eigenlijk stond op mijn programma "keuken schoonmaken". Maar... nadat ik was te drogen had gehangen, wat had opgeruimd (ik heb gemerkt dat ik het speelgoed in de bibliotheek - die de kindjes "speelkamer" noemen - nog moet opruimen) en de keuken had geveegd, had ik zo'n erge rugpijn dat ik "keuken schoonmaken" verschoof naar morgen. In de plaats stelde ik een wandeling voor.

Dat deden we nog eens in Sint-Truiden. Onderweg merkte ik dat de sleedoorns beginnen te bloeien: de lente is op komst!
We wandelden een klein uur in het gezellige stadje. Er stond nog een beetje wind maar het was echt niet te koud. Zoals steeds voelde ik mijn rugpijn verdwijnen bij het lopen... maar nu begonnen mijn gewrichten pijn te doen: te weinig beweging gehad de laatste tijd.

Nee, we reden niet langs de Kringwinkel in het naar huis gaan. Winkels kunnen we nu best zoveel mogelijk vermijden, redeneerden we (hoewel we volgende week toch nog boodschappen zullen moeten doen). En dan kwam er een berichtje van Hendrik binnen. Normaal gezien zouden we na ons (nu afgelast) bezoek aan Nany even bij hem en Debby binnen springen. En we dachten er nog steeds aan dat te doen (en tegelijk even langs Nany's vroegere flat te rijden om er nog enkele spullen op te halen). Hendrik vroeg zich echter af of we onze ontmoeting niet moesten uitstellen. Hij komt door zijn beroep immers veel in contact met scholieren. Misschien heeft hij dus al een asymptomatische besmetting opgelopen, redeneerde hij en hij zou dat virus niet graag aan ons doorgeven. Ik gaf hem gelijk: Roger en ik zijn immers oude mensen... en Roger is daarbij nog een hartpatiënt.
Weer een afspraak die wegvalt dus.

Terwijl ik voor het avondeten zorgde, luisterde ik naar het radionieuws. Er was sprake van eventueel de scholen te sluiten. En toen vroeg ik me af waar al die scholieren dan zouden opgevangen worden. Beide ouders werken meestal buitenshuis tegenwoordig. Zullen dan de grootouders, voor wie het virus het gevaarlijkst is, moeten inspringen?
Op dit moment hoor ik net hetzelfde zeggen op het radionieuws van 22 uur.

Het rusthuis waar Nany verblijft, blijft in principe dicht tot na de Paasvakantie. Dat zou betekenen dat ze er niet bij kan zijn op ons Paasfeest! Als dat feest al kan doorgaan natuurlijk! Misschien beter ook uitstellen?

1 opmerking:

  1. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    At least 160000 women and men are utilizing a easy and SECRET "water hack" to drop 2 lbs each and every night while they sleep.

    It's painless and it works on anybody.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Take a drinking glass and fill it with water half the way

    2) And now learn this amazing hack

    you'll become 2 lbs lighter the next day!

    BeantwoordenVerwijderen