donderdag 12 maart 2020

Zorgen

Onze kinderen zijn volwassen en kunnen echt zelf  hun problemen oplossen.
Die (moeilijke) levensles heb ik geleerd ("loslaten" heet dat), in  tegenstelling tot veel andere ouders die ik ken.

Deze avond laat kreeg ik echter een "terugval". Ik had gelezen dat vanaf zaterdag de "niet essentiële" winkels sluiten. Dus ook de Fnac waar Zeger werkt! Ik stuurde hem meteen een mail, want ik voelde me weer de bezorgde moeder van vroeger. Zeger zorgt echter uitstekend voor zichzelf, en ook al zou hij niet doorbetaald worden, hij redt zichzelf wel. Ik bleek me weer nutteloos zorgen te hebben gemaakt.

De scholen bieden geen onderwijs meer aan tot aan het begin van de paasvakantie. Weer maakte ik me zorgen (hoewel volwassen dochterlief en niet ik voor de kindjes moet zorgen... maar dochterlief werkt buitenshuis). Maar, las ik daarna, er wordt uitdrukkelijk gevraagd geen beroep te doen op grootouders om voor de scholieren te zorgen. Wij zijn de grootouders en ik wil wel af en toe de kindjes opvangen... maar niet een hele week aan één stuk, dat is te zwaar geworden voor mij.
En... weer besefte ik dat ik 70 jaar ben, dus oud, dat Roger 6 jaar ouder is dan ik, en dus héél oud, en dat hij daarbij een hartpatiënt is. Als er iemand hier moet beschermd worden tegen dat virus, is het wel Roger!

Gelukkig las ik verder dat de scholen opvang zullen bieden. Ik maakte me dus weer zorgen voor niets!

Hendrik werkt ook in een school maar over hem maakte ik me minder zorgen. Hij is ambtenaar en ik vermoed dat hij dus gewoon wordt doorbetaald en dat het voor hem extra vakantie wordt.

En dan dacht ik aan mezelf! Oei, alle winkels dicht, behalve voedingswinkels en apothekers? Dus ook geen e-liquids meer?
Normaal gezien zouden we volgende week dinsdag onze boodschappen doen... maar gezien de omstandigheden zullen we daar veel vroeger voor zorgen... zodat ik nog  dampgerief kan kopen.
En dan kopen we best meteen de rest van mijn boodschappenlijstje... want brandstof kost ook heel veel!

2 opmerkingen: