vrijdag 27 maart 2020

Voorzorgen

Deze ochtend kregen we via de post een pakje van dochterlief: vier zelf gemaakte mondmaskers. En mooie!


Jouw pakje kwam net op tijd aan, meisje, want we zouden vandaag nog eens boodschappen doen... en eerlijk gezegd, al was het rustig in de winkels, de klanten namen niet echt de 1,5 meter afstandsregel in acht, vond ik. We waren trouwens niet de enigen die een masker droegen.
Heel fel bedankt dus, dochter van ons!

We reden ook langs de drankwinkel waar we bier kochten en waar ik een oproep kreeg van onze Matadi-vrienden Beeckman: ze konden Nany niet bereiken aan telefoon. Ik beloofde terug te bellen zodra ik thuis was.

Daarna moesten we naar de apotheker voor mijn oogdruppels. Die had ik gisteren telefonisch besteld (want ik weet dat ze die vaak niet in voorraad hebben).

En dan reden we naar huis. Toen ik de gekochte spullen begon op te ruimen, stelde Roger zich ineens weer vragen.
Onze maskertjes had ik al bij de vuile was gedaan (hoewel die uiteraard niet "vuil" zijn na die paar winkels). Onze wegwerphandschoenen had ik in de vuilnisbak gesmeten en we hadden onze handen gewassen. Maar... mochten we nu al die gekochte waren met onze blote handen aanraken?

Roger googelde even. Wat in de koelkast moet, zo snel mogelijk opbergen, kreeg hij ergens aangeraden. Dat deden we. Plastic verpakkingen meteen verwijderen of die spullen een dagje laten staan. We kozen voor een dagje laten staan, want als we  plastic verwijderden, moesten we waarschijnlijk weer onze handen wassen voor we groenten en fruit opborgen?
En ik had mijn gsm vastgenomen met die handschoenen aan toen Beeckman belde, de deur van de keuken daarmee opengedaan, en was ik niet aan mijn gezicht gekomen? Moest ik niet alles ontsmetten?

Inderdaad, als dat virus je moet hebben, zal het je krijgen. Je kunt je onmogelijk tegen elk mogelijk besmettingsgevaar wapenen!

Dus zei ik tegen Roger dat ik vind dat we voorzichtig genoeg zijn en dat hij iets positiever moest proberen te denken.

Beeckman heb ik niet meer kunnen bereiken na onze boodschappen: ik kreeg constant de bezettoon...
Nany heb ik wel gesproken. Ze had een hele tijd doorgebracht in de binnentuin van het rusthuis en had daar enorm van genoten. Maar... ze was blijkbaar vergeten haar gsm daar mee naartoe te nemen!

2 opmerkingen:

  1. Je beseft toch dat het dragen van handschoenen geen nut heeft? Handschoenen zijn bedoeld voor zorgpersoneel, die deze aantrekken om een taak te gaan uitvoeren bij een patiënt, en ze nadien onmiddelijk terug uit te doen en weg te gooien en hun handen te wassen/ontsmetten. Om dan weer nieuwe handschoen aan te doen bij de volgende patiënt.
    Wat jij doet is handschoenen aandoen voor een langere periode en ondertussen met dezelfde handschoenen vanalles en nog wat aanraken. Bovendoen is het onder je handschoenen lekker warm en vochtig, de ideale omgeving voor "beestjes" allerlei, die zich naar hartelust vermenigvuldigen. Beter je handen goed wassen bij thuiskomst, en de handschoenen voor het zorpersoneel houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen handschoenen afgepakt van zorgpersoneel hoor! Het zijn gewoon wegwerphandschoenen die Roger draagt bij sommige werkjes. En ik gebruik ze enkel om te betalen in de winkel Dat ik ze niet uittrek voor ik thuis ben, heeft te maken met het feit dat ze dan dreigen in de auto te blijven rondslingeren.

      Verwijderen