dinsdag 17 maart 2020

Te drukke winkels

We wilden vandaag onze wekelijkse uitgebreide boodschappen doen. Normaal gezien is het rustig na de middag op dinsdag... maar vandaag was het een overrompeling in alle winkels.

Dus reden wij terug naar huis. Onnodig risico's te nemen door ons te mengen tussen al dat volk. Daarna besloten we wel even te gaan kijken of er veel volk was in de plaatselijke AD-Delhaize en daar viel het mee.

We kochten er het noodzakelijke om een paar dagen verder te kunnen... en ik vond er runderschenkel. Gisteren had ik er selder gekocht om osso bucco klaar te maken, maar had er geen runderschenkel gevonden. Dus bereidde ik gisteren maar een varkensgebraad waarvan we deze avond de andere helft opaten.
Maar morgen wordt het dus osso bucco - een van de favoriete gerechten van heel ons gezin - volgens een recept van Dirk zaliger... nadat we eindelijk (hoop ik toch) de rest van de boodschappen zullen gedaan hebben.
Vermits er vanaf morgen slechts een beperkt aantal mensen tegelijk de winkels binnen mag, zal dat wel lukken, vermoed ik.

Ik heb nog met Nany gebeld vandaag. Ze klaagde weer. Ik weet dat ze bezoek mist, zich opgesloten voelt. Hoe vaak heeft ze al gezegd: 'Als ik nog thuis woonde, zou ik tenminste in het park kunnen gaan wandelen!'

Ook naar dochterlief gebeld. Ik ben echt geen telefoonfanaat, maar ik wilde wel nog eens de kindjes horen. Heel leuk... maar een volgende keer moet ik mijn tijdstip beter kiezen: ze zaten nog aan tafel.

Uiteraard zei onze dochter dat ons telefoontje welkom was maar toch, dat vind ik het probleem bij telefoneren, chatten enzoverder: je riskeert altijd iemand lastig te vallen!

Tussen de soep en het varkensgebraad (met champignons en look deze keer; gisteren aten we er boterbonen bij), maakten Roger en ik een wandeling in en rond ons dorp. Het was immers zalig lenteweer... en het is een mooi dorp! De eerste paardenbloemen zijn er al!

O ja, ik heb al een antwoord gekregen van de btw-dienst: ik was vergeten een vakje in te vullen in het excel-formulier dat ik moet uploaden, namelijk mijn totale omzet. Ik geef toe dat ik dat vergeten was... maar zou dat op zulk rekenblad niet "automatisch" moeten worden ingevuld (mits op voorhand de nodige formule in dat vakje te schrijven natuurlijk)?
Dat betekent voor morgen ook opnieuw naar die site van de overheid gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten