maandag 2 maart 2020

Elk excuus is welkom!

Weer regen vandaag.
Ik nam onder handen, samen met Roger: de badkamer, de gang op de verdieping, de trap en de hal beneden.
Natuurlijk had ik daarna weer rugpijn.

Dus heb ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt, wat gelezen en gekeken naar een nieuwe video van Jean-Jacques Crèvecoeur. Over hoe (en waarom?) ze ons bang maken voor dat Coronavirus. Eigenlijk had ik op dat moment gewild dat Elena hier was zodat ik haar kon geruststellen (door voor haar te vertalen wat ik hoorde).

Daarna was mijn rugpijn over en dacht ik aan de salon te beginnen. Maar... toen kreeg ik een mail van heemkundelid Georges V. Of ik een tekst die hij had uit het Frans laten vertalen door DeepL en die hij op zijn website zou plaatsen, wilde nalezen.

Daar begon ik meteen aan (de salon verschuift dus naar een andere dag).
Ik heb er lang aan gewerkt (niet dat de vertaling van DeepL slecht was maar het betrof oude teksten, vaak in oud Frans - dat ik soms zelf niet begreep - en als ik steeds herhaal dat die vertaaltools zo goed zijn, betekent dat niet dat je niet meer hoeft na te lezen!) Daarbij, het waren 10 A4-bladzijden.

Die job is ondertussen klaar (ik zeg "job" maar uiteraard word ik daar niet voor betaald)... maar ik moet wel mijn schoonmaakschema herzien.

Nee, Georges, voel je niet schuldig: elk (interessant) excuus is bij mij welkom om niet verder te hoeven schoonmaken!

O ja, er bloeien narcissen aan de rand van de tuin!

2 opmerkingen: