dinsdag 21 april 2020

Boodschappen

We merkten onderweg naar de winkel (nadat ik nog even over en weer had gemaild met mijn nieuwe correspondente Elena) dat de meidoorn al begint te bloeien! Dit jaar zal ik die parfum dus waarschijnlijk moeten missen! Jammer!

Nu is het wel zo dat, telkens als Roger de kachel laat branden, ik andere parfums opsnuif. Vandaag (deze avond dus, want overdag was het echt niet nodig), stak hij de kachel aan met hout dat heerlijk zoet rook. Kersenhout, vertelde Roger me.

Maar we waren dus op weg naar de winkel. We werden er verplicht elk een ontsmet karretje te nemen, wat ik niet erg vond. Ik gaf aan Roger de opdracht te zorgen voor wijn en toespijs en ondertussen zou ik de rest van onze boodschappenlijst bij elkaar zoeken.

Opvallend weinig volk vandaag in die winkel! Ik loop rond, verlies Roger geregeld uit het oog, laad spullen in, kom Roger weer tegen, zeg hem dat ik geen diepvries lamsvlees vind, hij gaat op zoek en brengt er mij... en ik stel vast dat mijn heupgewrichten heel tevreden zijn. Maar nogmaals, ik loop daar echt op mijn gemak en hoef niet te proberen Roger bij te houden.

Toen we aan de kassa kwamen, stelden we vast dat we allebei dezelfde conservenblikken hadden gekocht, wat maakt dat ik nu zeker 6 blikken sperziebonen heb, evenveel erwtjes en zeker 12 blikken ananas op sap zonder suiker! En toch had ik gezegd dat Roger alleen voor drank en toespijs moest zorgen! 😄.

Nadat alles was uitgepakt, gewassen als het moest gewassen worden, enzovoort, en nadat onze handen waren gewassen en ontsmet, besloot Roger nog verder te werken in de wei. Ik dacht even mee te gaan en daar nog wat rustig te bewegen maar het was tijd om te beginnen koken (we aten, na pompoensoep, gegratineerde venkel met hespenblokjes).

Als Roger zo vlijtig blijft verder werken in de tuin en de wei, dan zal er geen tijd meer zijn voor wandelingen. Op dit moment is dat niet heel erg natuurlijk... maar later? Ach, eigenlijk mag ik blij zijn dat we die ruimte hebben. Desnoods smokkelen we eens meidoorn de tuin in, zoals we lang geleden deden met sleedoorn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten