donderdag 2 april 2020

Mooie foto van Nany

Ik was aan het bellen met mijn moeder deze middag en ze vertelde me dat iemand een foto van haar was komen maken en dat haar gezegd was dat haar kinderen die zouden kunnen zien. 'Ik denk dat je met de computer moet gaan kijken', zei ze.
Na een dik halfuurtje babbelen (eigenlijk vooral luisteren)legde ik de hoorn neer en ging naar de (privé) Facebookpagina van het rusthuis.

Inderdaad, daar stonden foto's van alle (?) bewoners van de verdieping waar Nany woont.
Het is een heel mooie foto geworden en Nany oogt gezond en blij!
Jammer dat ze destijds weigerde met een smartphone te leren omgaan!

Daarna was het hoog tijd om mijn eigen bezigheden verder te zetten. Onder andere in verband met die monografieën die onlangs besteld werden. Sommige nummers heb ik niet in voorraad maar wel in het archief van de KVLS. Ik moest echter nagaan in welke archiefdoos die zitten zodat Roger ze kan scannen. Van één besteld nummer heb ik zelfs in het archief geen exemplaar.  Ik mailde even naar Jan Gerits om te vragen of hij een exemplaar heeft maar ik heb nog geen antwoord ontvangen. De twee laatste bestelde nummers heb ik nog niet in mijn bezit omdat het gedrukte boekje nog niet hier is geraakt. Maar dat lossen we wel op (ik vermoed dat de stock nog bij Ingrid Lenaerts ligt).

Tussen de soep en ons lamsvlees met paprika en courgette, even gechat met zus Bie en (tante) vriendin Françoise, onder andere over die foto van Nany.

Deze avond laat keken we samen verder naar "Eigen kweek". Echt heel goed!

O ja, ik zou het nog vergeten te zeggen (en Nany heeft het mij wel drie keer achtereen verteld tijdens ons telefoongesprek). Zij zou onlangs tegen een verpleegkundige gezegd hebben dat ze in de gangen van het rusthuis graag wat aan gymnastiek zou doen. En gisteren of eergisteren (dat wist ze niet meer precies) vond ze in de gangen A4-bladen hangen met opdrachten voor eenvoudige turnoefeningen. Eigenlijk was dat een fantastisch idee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten