zondag 26 april 2020

Een gewone dag?

Heel veel telefoontjes vandaag, gelukkig op de gsm waardoor ze handenvrij konden. Ik loop niet meer rond terwijl ik telefoneer... en vraag me steeds vaker af hoe andere mensen, die elke dag graag bellen, hun werk gedaan krijgen! Ik heb vandaag zeker 2 uur zonder iets te doen (behalve aan telefoon keuvelen dus) op het binnenplein gezeten!

Nu, buiten dat telefoneren en ondertussen zitten niksen, doe ik niet veel anders, zeker niet in het huishouden, want met die kachel die elke avond brandt, moet je toch elke dag herbeginnen!
Roger is weer veel vlijtiger geweest: hij heeft hout gesorteerd, gekliefd en gezaagd in de wei waar ik nog even rondliep vandaag.





Eigen foto's
We vroegen ons af of, in de plaats van verder te sparen voor heel duur professioneel materiaal om de wei te onderhouden, we niet beter aan P. vragen of hij tegen betaling bereid zou zijn het werk dat hij gisteren leverde enkele keren per jaar te herhalen. Tijdens een van de telefoontjes, met zijn moeder V., sprak ik daarover en zij antwoordde: 'Je mag het hem voorstellen maar als hij jullie plezier wil doen door daar geen geld voor te vragen, moeten jullie dat maar aanvaarden!'
Tja...

Nany heb ik ook gebeld (en weer heeft ze iets langer dan een halfuur zitten vertellen).

De kleinkinderen kregen ook een telefoontje en ik heb ze elk ongeveer 5 minuten gesproken. Die mensjes hebben het gelukkig nog vrij vaak over enkel de essentie en hoeven geen gekeuvel daarrond. Veel liever gaan ze zo snel mogelijk weer spelen, tekenen of lezen!

Een ander telefoontje kwam van mijn broertje. We hebben heel lang gepraat (wat een geluk dat het handenvrij was) over aangename en minder aangename onderwerpen.

Voor mij was het dus een heel luie dag... hoewel ik heel lang heb getelefoneerd!

O ja, deze avond kwam er nog een telefoon van onze Leuvense vriend Jan, op de vaste telefoon. Gelukkig heeft Roger toen opgenomen! Jan maakt het goed en vertelde wat nieuwtjes die hij had opgevangen over andere vrienden. Blijkbaar is nog niemand van onze Leuvense vrienden aangetast door het virus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten