zaterdag 4 april 2020

Wat ben ik dom!

Sorry, ik niet alleen: Roger leek al even dom als ik!

Weer veel telefoontjes vandaag (ik heb nog nooit zo vaak aan telefoon gehangen als in deze corona crisis! Of nee, toch wel, op momenten dat een van onze kinderen het heel moeilijk had, gebeurde het ook)  en weer niet kunnen doen wat ik wilde in het huishouden.

Tijdens één telefoontje, dat was met Hendrik, kreeg ik weer het bewijs dat ik heel dom was geweest!
Het ging over een van de raadsels die Hendrik ons gisteren stuurde en die noch Roger noch ik konden oplossen. Ik had er zelfs driehoeksmeting bij gehaald (en vermits ik daar destijds te weinig over geleerd heb, zocht ik naar formules op Google).   

Hendrik vertelde me vandaag de oplossing en toen wist ik het meteen: wat was ik dom geweest!!! 😌
En... Roger dan: nog dommer dan ik? Want zelfs nadat ik hem het antwoord navertelde, wilde hij het maar niet begrijpen!

Ik was eigenlijk nog dommer dan dat gisteren, want, om het Roger uit te leggen, ging ik vandaag  googelen en viel ik meteen op het raadsel en zijn oplossing: dat had ik gisteren ook kunnen doen!

Uiteraard ook naar Nany gebeld die weer heel veel te vertellen had. En deze avond nog met dochterlief gesproken. Daar is het nu "echt vakantie"! Vermits het lente wordt, gaan zij en haar gezinnetje enorm kunnen genieten volgende week!

Roger kreeg ook een oproep van de aannemer. Die mag voorlopig niet verder komen (laten) werken... maar dat vermoedde ik al!

Deze avond nog vrij veel mails beantwoord en met Roger verder gekeken naar "Eigen kweek". Roger lijkt de serie even goed te vinden als ik!

Uiteraard blijf ik ondertussen mijn vroegere dagboeken overtypen. Enkele dagen geleden had ik het daar trouwens over met mijn moeder Nany. Ze vertelde over vriendinnen die op hun oude dag bij hun dochter of zoon gingen inwonen in plaats van naar een rusthuis te gaan. En dat zij mijn marraine (haar moeder) enkele jaren bij zich had genomen. En... ik vertelde haar dat ik in die dagboeken, die ik overtyp, lees dat zij en marraine constant ruzie maakten. Heel precies herinnerde Nany het zich niet (tja, je houdt vaak slechts de goede herinneringen bij) maar ze wist nog wel dat marraine weer de baas wilde spelen.
'Maar ik denk dat ik dat niet zou doen,' zei Nany.
Ik antwoordde: 'Ik denk dat elke moeder dat doet als ze bij een kind inwoont en zeker jij!'
En... ik dacht "En waarschijnlijk ik ook, zelfs onbewust!"

Er volgde een stilte (en dat ben ik niet gewoon als ik met mijn moeder bel) voor ze zei: 'Misschien heb je gelijk!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten