zaterdag 11 april 2020

Rust roest

De dag dat wij weer een lange wandeling door de velden zullen ondernemen, zal ik afzien, vrees ik!
Ik voel immers nu al mijn knie- en heupgewrichten tegenstribbelen als ik wat te hevig in en rond het huis bezig ben!

Daarbij heb ik sinds een paar dagen ook pijn in mijn linker schouder en elleboog. Ik vermoed dat het een gevolg is van telefoneren.
Ik verklaar me nader: als ik met iemand bel, hou ik de hoorn aan mijn linkeroor, zodat ik met de rechterhand ondertussen nog het een en ander kan doen in het huishouden. En tegenwoordig loop ik soms uren per dag rond met die hoorn in mijn linkerhand.
Omdat ik vandaag merkte dat op die manier rondlopen (ik belde toen met Nany) de pijn in schouder en elleboog naar een hoogtepunt dreef, besefte ik ineens wat een onnatuurlijke houding mijn linkerarm aanneemt tijdens al die uren telefoneren!
Ik vergeet blijkbaar constant dat ik nu een oude vrouw ben!

Nany maakt het goed. Eigenlijk is het een geluk dat ze in deze periode in dat rusthuis zit. Zo lang in haar eentje op haar flat zou een ramp zijn geweest voor haar!

Even (onder andere) gemaild met vriendin Denise vandaag (ondertussen ben ik nog steeds bezig die dagboeken over te typen en ik lees daarin heel vaak over haar!). Ze raadt me (al lang) enkele boeken aan. Misschien koop ik ze binnenkort (of zou ik ze in de bibliotheek halen? Die is open, heb ik gelezen, maar Roger vindt het niet het moment om boeken te ontlenen en waarschijnlijk heeft hij gelijk). Als ik ze ooit lees, schrijf ik er meer over!

Ze heeft me ook een "corona-dagboek" doorgemaild van een familielid van haar (met zijn toestemming uiteraard). Wat schrijft die man goed! Veel beter dan velen (mezelf inbegrepen) die zichzelf "schrijver" noemen! Hij zou een blog moeten beginnen!

O ja, nog even een woordje over ons avondmaal. Het hoofdgerecht bestond gewoon uit kabeljauw, wortels en erwtjes. Onze voorafgaande soep was echter iets bijzonders. Tijdens onze laatste boodschappen vond ik geen diepvries soepgroenten meer. Ik kocht dan maar een diepvries "winters groentepannetje" en dat bleek opvallend lekker in de vorm van soep klaargemaakt! Dat moet ik onthouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten