woensdag 15 april 2020

Jean-Jacques Crèvecoeur

Ik keek deze avond laat nog naar een video van Jean-Jacques Crevecoeur. Ik plaats er hieronder een link naar maar ik ben niet zeker dat jullie die video kunnen zien: je moet je immers (gratis) abonneren. Hier is de link: https://formations.emergences.net/products/chaine-privee-gratuite-de-jjc/categories/2591449/posts/8647116

Zeger, ik heb hierboven niet gedaan zoals het hoort, ik weet het, maar dat is omdat ik al een poosje merk dat sommige mensen niet doorhebben dat je soms gewoon op een (blijkbaar onderlijnd) woord moet klikken om te geraken waar ik wil dat ze geraken!

Het betoog waar ik jullie naartoe voer, is nogal lang... en inderdaad, weer in het Frans! En ik ken nog geen app die dat kan vertalen. Eigenlijk is het jammer dat Crèvecoeur alleen gesproken berichten gratis uitdeelt maar ik vermoed dat hij zijn geschriften laat betalen (die man wil immers ook  leven).

Op minuut 33 (als ik goed genoteerd heb), uit Crèvecoeur dezelfde twijfel als ik: zijn al die doden wel aan dat virus te wijten? Of zijn er heel veel gestorven mét dat virus (net zoals je als man op hoge leeftijd vaak sterft met prostaatkanker maar niet van die kanker)? Hij heeft het ook over verkeerde medicatieprotocollen die mensen gewoon doden (hij noemt nog net niet Rivotril, maar ik moest meteen daaraan denken).

Op minuut 53 (ongeveer) heeft hij het over het feit dat hij denkt dat het vaccin uiteindelijk zal verplicht worden, en dat als het niet officieel verplicht wordt, we toch allemaal geneigd zullen zijn ons te laten vaccineren omdat je anders (dus zonder bewijs dat je gevaccineerd bent) bijvoorbeeld niet meer mag reizen.
Iets later vertelt hij dat muizen die gevaccineerd werden (blijkbaar is er dus een vaccin op komst?) vrij snel stierven toen ze daarna in contact kwamen met het echte virus en vroeg zich dus af of het vaccin echt doeltreffend is!

Alsjeblieft, als je de video niet kunt bekijken, onthou je dan van negatieve commentaren zoals "het betreft weer een complottheorie". Ik vind dat je voor alles moet openstaan en stel me zelf dus al lang vragen bij bijvoorbeeld de statistieken over deze pandemie!

O ja, kinderen van ons, ondertussen blijven Roger en ik de "lockdown" volgen, hoor: maak je geen zorgen! Ik weet immers nog niet wie gelijk heeft: de overheid of mensen als Crèvecoeur.
En, gezien onze leeftijd, zijn we, zelfs volgens hem, potentiële slachtoffers. En... ik wil jullie nog wel enkele jaren geregeld ontmoeten!

En, zal ik het maar toegeven? Eigenlijk vinden Roger en ik het niet echt erg, dat "opgesloten" zitten! Natuurlijk omdat we het samen beleven!

Want... ik weet echt niet hoe ik deze periode zou beleven als Roger was overleden aan een van zijn vroegere serieuze gezondheidsproblemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten