vrijdag 10 april 2020

Eigenaardige lente

Eigen foto
Die bloeiende kerselaar zag ik bij het opstaan vanuit de salon op deze goede vrijdag!

Ik vind het jammer dat we dit jaar niet echt kunnen genieten van de Haspengouwse bloesems (morgen zou normaal gezien de traditionele bloesemwandeling van de KVLS plaatsvinden maar die is uiteraard ook afgeschaft omwille van dat virus).

Wij hebben weer geen wandeling gemaakt vandaag. Ik vermoed dat het huishouden mij voldoende beweging bezorgt maar Roger? Hij beweegt vrij veel (zit niet de hele dag aan zijn pc, bedoel ik) maar ik denk dat een wandeling hem toch deugd zou doen.

En toch dring ik daar niet op aan als hij zelf geen aanstalten maakt om op stap te gaan.

Ik zie immers steeds meer beweging op straat. Minder dan tijdens een normale bloesemperiode maar opvallend meer dan een poosje geleden. Ik merk ook dat de mensen niet altijd - zelfs heel zelden -  veel afstand houden (en, ik heb het al gezegd, ik ben er steeds meer van overtuigd dat anderhalve tot twee meter afstand niet voldoende is).

Overdrijf ik nu niet? Of moet ik gewoon zorgen dat Roger op een andere manier nog meer beweging krijgt? 
Ik had vandaag al even geopperd dat het gras in de tuin (ik bedoel het soort wei dat wij tuin noemen) zou moeten afgereden worden maar daar is Roger niet op ingegaan. Moet ik misschien, zoals een zekere Michel van wie ik de blog volg, een safari in de tuin en de wei organiseren?

Nany maakt het goed. Ik heb haar aan telefoon kunnen bereiken vlak voor ze weer naar de binnentuin van het rusthuis zou vertrekken.

Ze was blijkbaar wel vergeten dat ze normaal gezien overmorgen samen met ons Pasen zou vieren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten