maandag 27 april 2020

Roger was weer heel actief, ik was lui!

Roger is de hele dag nog bezig geweest met het hout uit de wei (en deze avond verwarmen we ons weer met dat hout). Ik deed praktisch niets behalve lezen... en een beetje rondlopen in die wei.
Daar hoorde en zag ik groepjes buren staan en zitten keuvelen, volgens mij zonder eerbiediging van de "sociale afstand".
Ik bedacht dat ik wel heel volgzaam ben tegenwoordig! Maar, hoewel ik niet meer weet wie of wat ik moet geloven in verband met dat virus, ik blijf ervan uitgaan dat Roger tot de gevarengroep behoort (en ik eigenlijk ook, gezien mijn leeftijd) en dus wil ik graag zo weinig mogelijk risico's nemen.

Ik heb vandaag bewust niemand opgebeld maar terwijl ik begon te koken, werd er getelefoneerd. Ik had het niet gehoord, Roger wel maar hij kwam te laat bij de vaste telefoon aan. Het was V.
Ik belde terug met de gsm (handenvrij) en kreeg te horen dat de kleinzoon L. van V. en T. ons had opgebeld in verband met een probleem dat hij had met zijn schoonwerk. L. was toen echter niet meer bij zijn grootouders (? ik dacht dat grootouders samen met kleinkinderen voorlopig was uitgesloten?) en dus belde ik naar de ouders van L., onze achterburen. Het probleem van L. was ondertussen opgelost. P. vroeg me of ik tevreden was over zijn werk in de wei! Ik zei dat ik zo tevreden was dat ik hem een voorstel wilden doen maar daar later zou over bellen.

Vandaag heb ik dus heel weinig getelefoneerd. Voorlopig telefoneer ik gratis met Mobile Vikings, maar, redeneerde ik, einde deze maand is die "Corona-aanbieding" voorbij en dan moet ik zorgen voor een andere formule dan wat ik nu kies voor mijn bundels (omdat ik in gewone omstandigheden heel zelden telefoneer, betaal ik vanaf begin mei vrij veel voor gesprekken maar bijna niets voor data).
Ik denk dat ik, gezien de vele telefoons in deze periode en mijn armen die moeten rusten, moet kiezen voor de tegenovergestelde formule!

En dat was het tijd om verder te koken. Spitskoolsoep gevolgd door zalm met broccoli en bloemkool. Heel lekker!


Ondertussen wordt het huis steeds maar vuiler (vooral stoffiger). Ik doe er niets aan, omdat ik mijn armen laat rusten maar ook omdat ik het, net al Roger, te gek vind om schoon te maken om morgen al te moeten herbeginnen!
Hoewel ik geniet van de warmte van die kachel, hoop ik dat  we die binnenkort niet meer hoeven aan te steken zodat we eindelijk echt kunnen schoonmaken. Maar kom, de eerste weken zal dat toch niet mogelijk zijn met die pijnlijke pezen van mij (ik denk dat ik die pezen echt heb overbelast met dat vele telefoneren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten