maandag 13 april 2020

Een bijna ideale dag

Buiten een telefoontje met Nany, enkele mails beantwoorden, vroegere dagboeken overtypen en met veel plezier kijken naar de foto's van zijn reis naar Zuid-Afrika, die Zeger op Flickr postte, veel lectuur vandaag.

Onder andere "Vanwege een tere huid" en dat "Coronadagboek" (dat familielid van Denise stuurt me nu rechtstreeks zijn nieuwe "afleveringen"). Het is echt heel goed geschreven én getuigt van veel humor! En dat boek ook (ik bedoel dat het heel goed is, want grappig is dat niet echt)!

Het was heel koud vandaag (maximum 9°C en gevoelstemperatuur nog veel lager). De kachel brandt dus al de hele dag en ik maak voorlopig niet schoon (of ik zou dat elke dag moeten doen maar dat vind ik overbodig werk).

Eigenlijk een bijna ideale dag dus, behalve dat het wat warmer mocht zijn en we te weinig beweging krijgen. Roger, die de kachel brandend houdt, wel iets meer dan ik.
Tijdens het rondlopen bij het telefoneren of bij de schaarse huishoudelijke taken voel ik al mijn pijnlijke gewrichten kraken! 

O ja, toch nog even dit vertellen. Nany wilde haar nieuwe adres bezorgen aan haar nicht Rita. Die bleek geen gsm te hebben en het (vrij lange) adres dicteren vond Nany geen goed idee. Of ik misschien... via de computer?
Nee, want ik heb geen elektronisch adres waarop ik bijvoorbeeld de kinderen van Rita kan bereiken.
Waar ik echter niet aan dacht: toen ik van mama (Nany dus) had vernomen dat haar aangetrouwde neef Victor was overleden, googelde ik naar het overlijdensbericht, vond het en bood onze condoleances aan.
Deze avond kreeg ik een bedankmail van de dochter van Rita. En kon ik via haar Nany's nieuwe adres bezorgen aan Rita!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten