woensdag 1 april 2020

Laatste nieuwtjes

Nee, ik ga jullie niet weer lastig vallen met huishoudverhalen deze avond (maar jawel, we hebben verder schoongemaakt: één kamer per dag).

Met Nany gebeld en ze maakt het goed, loopt nog steeds vrolijk rond in de gangen van het rusthuis en maakt een praatje met haar buren ('maar ik blijf in de deuropening staan', verzekert ze me!) En, o ja, vriendin Denise, ik moet je, via mijn moeder, de groeten doen van "Solange"!

Ook Hendrik aan telefoon gehad, vooral om te spreken over een gerecht dat hij wilde klaarmaken. Is het gelukt, jongen? O ja, ikzelf heb deze avond nog eens alu gobi klaargemaakt, deze keer opnieuw met één niet te kleine aardappel... en met diepvriesbloemkool. Een probeersel dus... dat heel goed meeviel en sneller klaar was dan wanneer ik het bereid met verse bloemkool. En inderdaad, die aardappel erbij verbetert opvallend de smaak (wat ik vermoedde).

Veel bekeken en naar veel geluisterd ook, onder andere dit en naar dit. Over chloroquine. Ook veel gelezen en ik probeer me te herinneren waar ik gelezen heb dat aspirine gebruiken tegen het coronavirus geen goed idee is. Even proberen terug te vinden...
Ik vind het niet terug maar het had te maken met het feit dat je bij een virale infectie koorts onder de 40°C (39°C voor sommige mensen) beter niet onderdrukt.
Wie was het weer die me uitlachte toen ik vertelde dat ik had gelezen/gehoord dat tijdens de "Spaanse" griep heel veel mensen waren gestorven omdat men massaal aspirine toediende?

Mails beantwoord, genoten van het mooie weer tijdens een korte wandeling... maar ik lees nergens of de nachtelijke vorst schadelijk is voor de fruitbomen die beginnen te bloesemen?!

Vandaag heeft Roger ook enkele telefoontjes gepleegd (eindelijk... maar hij is dan ook nog veel minder spraakzaam dan ik en "keuvelen" is helemaal niet zijn ding). Hij vernam dat het huwelijk van onze neef in Mexico wordt uitgesteld en dat "onze zieke" de restricties goed lijkt te aanvaarden. Zij en haar echtgenoot (en kinderen?) communiceren via Skype. Maar, vraag ik me dan weer af, hoe communiceer je met iemand die niet kan praten als je zelf van nature niet veel praat?
Ach, de man van "onze zieke" is veel spraakzamer dan Roger: ik maak me waarschijnlijk weer zorgen voor niets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten