zaterdag 18 april 2020

Over telefoneren en andere activiteiten

Toen de ochtendregen ophield,  dacht ik: 'Ik ga buiten naar Nany telefoneren, met de smartphone (die buiten huis wel werkt) en handenvrij!'
Nany was me echter voor en belde me op het vaste toestel. En ik liep weer een halfuur doelloos rond, met de vaste telefoon voorzichtigheidshalve in mijn rechterhand.

Nadat we afscheid hadden genomen van elkaar (en eigenlijk al daarvoor) voelde ik dezelfde spierpijn opkomen in mijn rechterarm!
Dus in het vervolg toch beter handenvrij bellen, besloot ik (ik mag immers niet riskeren dat ik mijn rechterarm ook niet meer boven schouderhoogte kan opheffen)!

Wat (handenvrij bellen dus) ik rond 18 uur even deed met dochterlief. Vooral om de kindjes te spreken omdat ik naar hen nog geen mails of berichtjes kan sturen. We deden niet aan videobellen omdat ik op het binnenplein zat (en het van daaruit niet goed werkt, merkten we op Paasdag), maar kom, ik kon eventjes de kleinkinderen spreken (vooral Eva had veel te vertellen).
Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak en zo lang aan telefoon heb gehangen als in deze corona-periode!

Roger blijft opvallend actief. Hij was vandaag nog uren bezig in de wei (de grote, "schapenweide" dus) waar hij het gras afrijdt.
Ik wil echt sparen voor een zitmaaier! Zoals Roger nu bezig is, krijgt hij wel heel veel beweging... maar zal hij dat volhouden? Het gras afrijden op dat grote oppervlak is een beetje zoals het huishouden hier in huis: als je klaar bent, is het echt tijd op te herbeginnen!

Tijd voor een wandeling is er dus niet (ik blijf bang dat mijn stramme gewrichten zullen tegenstribbelen bij de eerste echte wandeling).

Oké, er loopt eigenlijk te veel volk rond op straat (te veel voor deze periode hé, want in feite is het nog opvallend rustig), maar we zouden bijvoorbeeld naar een natuurgebied in de buurt, waar we nooit andere wandelaars hebben ontmoet, kunnen rijden en daar een  uurtje rondlopen.

Nu, Roger heeft nog veel werk met dat gras afrijden (hij heeft nu ongeveer een vierde van de wei gedaan): ik vrees dat ik beter nog een beetje in de tuin wandel de volgende dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten