dinsdag 28 april 2020

Geradbraakt

Ik slaap slecht de laatste nachten! Nee, dat ligt niet aan dromen, vermits, nadat ik had besloten dat ik niet meer wilde van dat ene soort droom, ik praktisch niet meer gedroomd heb.
Nee, het ligt aan mijn nekartrose.
Normaal gezien slaap ik op mijn zij, met mijn hoofd op een speciaal kussen dat mijn nek ondersteunt. Maar die positie doet na een poosje pijn aan de bovenarm waar ik op lig en onbewust draai ik me om op mijn rug. En dan word ik wakker van de pijn in mijn nek. Ik probeer me dan voorzichtig op de andere zij te rollen, wat meestal lukt maar me na een poosje weer wakker doet schieten van de pijn in mijn andere arm. Dan probeer ik verder op mijn rug te slapen en de pijn in mijn nek te negeren.
Wat min of meer lukt... maar om de een of andere reden rugpijn als gevolg heeft.

Deze ochtend stond ik "geradbraakt" op: pijn in mijn armen, mijn nek en mijn rug. Mijn heupen lijken gelukkig weer in orde!

Ik kan mijn armen niet boven schouderhoogte opheffen. Een kattenwasje lukt dus nog net maar mijn haar wassen niet (en het is vettig!). Ik vroeg of Roger daarvoor kon zorgen... maar dat soort werkjes ziet hij, die voor de rest zo handig is, blijkbaar moeilijk zitten! Ik moest hem zelfs uitleggen (had er een pop bij gehaald) hoe hij mijn haar in een staartje kon doen. Wat vond hij dat een moeilijke opgave!
'Ach, omwille van die lockdown ontmoeten we toch niemand,' hoor ik me nog tegen Roger zeggen na onze brunch en terwijl ik heel lui ging genieten van filmpjes en kijken naar nieuwtjes op het internet.
Ik belde wel even met Nany die weer heel lang aan telefoon hing.

En dan, vlak voor ik voor het avondeten zou zorgen, kwamen er tegelijk een tekst aan die ik moest nalezen, een een telefoontje van onze achterburen. Of we L. konden helpen met enkele schoolopgaven. Gelukkig kwam de oproep op de gsm van Roger (die mij zijn telefoon meteen doorgaf) en had ik de reflex verder handenvrij te bellen.

Eigenlijk zou het veel gemakkelijker zijn als ik die opdrachten van L. zelf ook aankreeg en ik in een mail kon uitleggen hoe ik sommige zaken zou oplossen! Misschien moet ik daar morgen even over bellen met P. (de vader van L.)... maar ik merk de laatste tijd op dat heel veel mensen niet meer e-mailen maar chatberichtjes sturen.

Uiteindelijk kookte ik verder. We aten de rest van de spitskoolsoep, gevolgd door spinazie, kikkererwten, ui, look en gebakken ei. Weer heel lekker!

Na de afwas en het verder nalezen van die tekst luisterde ik naar het gesprek tussen Crèvecoeur en Thierry Casasnovas. Heel interessant, een beetje angstaanjagend... maar ik vrees dat de video vrij snel zal verwijderd worden van You Tube!

En dan... wilde ik kijken naar "La grande bouffe" (echt, ik had die film nog niet gezien). Roger had geen zin om mee te kijken... en dat was een geluk voor hem, want ik viel in slaap voor mijn scherm!

Terwijl ik dit schrijf, herinner ik me dat ik een wensje moet sturen naar broertje: hij wordt 57 jaar op 29 april!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten