dinsdag 20 november 2018

Cadeau!

Vlak voor we eindelijk op bezoek zouden gaan bij onze straatgenoten V. en T. vond ik een pakje in de brievenbus. Een geschenk van die Franstalige vriend J.P. die ik slechts eenmaal ontmoet heb in Vresse: het boek "La folle allure" van Christian Bobin.

Nadat ik J.P. een bedankmail had gestuurd, trokken we naar onze buren.
We bleven er iets langer dan twee uur, kregen lekkere wafels aangeboden en praatten over alles en nog wat. Ik vernam dat V. zo goed als precies 11 jaar ouder is dan ik!

Daarna moest ik, volgens mijn programma, de bibliotheek schoonmaken. Ik begon echter te bladeren in mijn cadeau... en vergat de tijd. Het is echt een heel mooi verhaal, in een schitterende stijl geschreven!

Toen ik besefte dat het tijd was om te koken, besloot ik de schoonmaak van de bibliotheek naar morgen op te schuiven en overmorgen dan maar te zorgen voor de keuken. Normaal gezien zou ik donderdag "vrij" hebben genomen (dan verjaar ik) maar dat is dus niet meer mogelijk, tenzij ik op één dag twee kamers onder handen neem, wat dan weer een slecht idee is voor mijn rug.

Ach, niet zo erg, want het is toch heel koud en onaangenaam weer. En als Roger wat helpt bij het schoonmaken, heeft hij ook zijn beweging.😉

En nu lees ik nog even voort!

1 opmerking:

  1. Ja, ik weet het: "zo goed als precies" is een "contradictio in terminis". Ik bedoel dat zij begin november verjaart en ik eind november.

    BeantwoordenVerwijderen