donderdag 15 november 2018

Een heel ontroerende verrassing na de boodschappen

Uitgebreide boodschappen vandaag en dat vergt toch enkele uurtjes: ik hoop dus dat Roger voldoende beweging kreeg.
In de winkels lagen zoveel aantrekkelijke, niet te dure kant en klare wildgerechten dat ik zin kreeg om er een te kopen. Helaas, een blik op de ingrediënten deed me snel van gedacht veranderen: overal zat te veel glucose, dextrose en andere suikers in, plus de verkeerde vetten (maïs-, zonnebloem- of palmolie). Al die olies bevatten immers, in verhouding tot omega-3 vetzuren, te veel omega-6 vetzuren en dat is nefast voor onder andere onze bloedvaten. Ik weet het, commentaargevers: roken (niet tabak op zich) heeft hetzelfde effect! 

Toen we na enkele uren weer thuis kwamen, vonden we (na het wegbergen van de gekochte waren) in de brievenbus een briefje: op de post wachtte een "pakje" op ons.

Wij dus naar de post, heel nieuwsgierig, want we hadden niets besteld. De postbeambte overhandigde ons een groot pak, komende van (tante)Françoise.
Toen had ik al een vermoeden (omdat ik iets in die richting gelezen had op haar blog).
En ja hoor, het waren twee dikke fotoalbums. Fotoalbums van Nononc met praktisch allemaal foto's van voor hij Françoise kende (en ook foto's die mijn moeder Nany hem destijds had opgestuurd vanuit Congo).

Ik was zo ontzettend ontroerd! Ik heb de foto's verschillende keren bekeken.
In tegenstelling tot mijn vader (Roger heeft die zijn foto's allemaal gescand maar voor data en locaties moest hij een beroep doen op mijn oudste en dus niet altijd betrouwbare herinneringen omdat er niets bij de foto's stond en dat ze ook al niet chronologisch waren ingeplakt),  schreef Nononc er telkens een datum en een locatie bij. Wat een schat aan herinneringen doet Françoise mij daar cadeau!

Roger heeft beloofd al die foto's ook te scannen en, gezien de aanwijzingen waar Nononc ze al van heeft voorzien, zal het "benoemen" van de foto's veel minder werk vragen dan destijds met onze foto's uit Congo.

Dus, zus Bie, broertje en zelfs jij, lieve Françoise, binnenkort kun je elke foto (terug)krijgen die je interesseert (ik zal het geheel tegen dan wel delen via dropbox of iets dergelijks).

Maar... ondertussen, mondje dicht tegenover Nany hé! De volgende keer dat we haar bezoeken, reserveer ik haar die verrassing: albums van Nononc met oude foto's van haar broer en moeder zaliger (en zelfs een paar van haar heel jong verongelukte vader), van haarzelf, mijn zus en ik als baby, al lang geleden overleden familieleden en zoveel meer (de jongste album eindigt met een paar foto's van het huwelijk van Nononc en Françoise)!

Bedankt, Françoise ! Je kunt niet beseffen hoe blij je mij hebt gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten