dinsdag 27 november 2018

Heeft ons brein inderdaad een "filterfunctie"?

We deden vandaag onze uitgebreide boodschappen en dat was onze enige "wandeling": het is te koud!

De hele dag dacht ik aan onze overledenen. Ik geloof dat ze verder leven in een andere dimensie en dat we ze moeten loslaten (wat een van de moeilijkste taken is in ons leven, maar eigenlijk ben je van jongs af aan verplicht je daarin te oefenen), maar ik zou ook graag weten waar zij zijn, hoe zij zich voelen...

Wel, "toevallig" viel ik - na de huishoudtaken, ons avondmaal en mijn uurtje lectuur op papier - op dit interview met dokter Charbonnier.

Wat hij zegt lijkt fel op wat ik denk. Hij beweert immers dat ons bewustzijn onafhankelijk van ons brein bestaat, dat het zelfs beter werkt zonder het brein dat een "ontvanger" lijkt te zijn van informatie afkomstig uit ons bewustzijn en een soort filterfunctie lijkt te hebben (zodat het slechts een deel van dat bewustzijn opvangt). Dokter Charbonnier zegt ook dat hij denkt dat de materialistische wetenschap ten dode is opgeschreven.
Helaas, misschien wel ten dode opgeschreven maar voorlopig nog helemaal niet dood!
Het was een heel interessant interview, kijk zelf maar! O ja, sorry, het is weer in het Frans.

Deze avond ook een telefoontje van mijn moeder Nany gekregen. Matadi-vriend Yves (die Bouboule werd genoemd in Matadi) zou een serieus ongeluk gehad hebben en ligt in het ziekenhuis. De zus Anne van Bouboule had Nany op de hoogte gebracht. Morgen moet ik eens contact opnemen met Anne!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten