maandag 19 november 2018

Is het al winter?

Vandaag stonden op ons programma enkel uitgebreide boodschappen en eventueel een wandeling.  Het was echter ijskoud (weer die noord-oostenwind) en van de wandeling kwam dus niets.
Wel even over en weer gemaild met zus Bie, die onder andere vertelde dat het bij haar hagelde, en bepaalde blogs (onder andere die van tante Françoise die met gezondheidsproblemen blijkt te kampen) gelezen.

En... een keukenlade willen opruimen. Ik ergerde me immers al maanden aan allerlei laders (voor fototoestellen, gsm's, damptoestellen, smartwatch, ...) die op het aanrecht rondslingeren. Ik wilde ze in een lade steken maar de enige die normaal gezien nog beschikbaar was, bleek ingenomen door Rogers rommel. Die spullen zou ik in dozen doen (het zijn zaken die echt niet in een keuken thuishoren) zodat ik de laders in die schuif kon wegbergen. Helaas, toen ik zag wat Roger daarin allemaal heeft verzameld, heb ik het opgegeven: het is onbegonnen werk! 😟

Buiten koken heb ik vandaag dus niet veel gedaan in het huishouden.
Ik heb wel nog gekeken naar een documentaire over grootwarenhuizen (in het Frans) en bedacht voor de zoveelste keer dat nu Franse les geven heel fijn moet zijn met wat je allemaal online vindt. Het was wel een documentaire van in 2008, maar ik zag me al mijn leerlingen als taak geven een mini-enquête uit te voeren naar de toestand nu in verschillende warenhuizen en daar (in het Frans uiteraard) een  presentatie over te geven. Zou boeiend kunnen zijn! Had ik vroeger maar al die mogelijkheden gehad!

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik de wind gieren in de tuin achter mij en voel ik door alle kieren van dit oude huis de kou naar binnen komen. Is het echt al winter? Dat zou zo plotseling zijn na die mooie, lange herfst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten