dinsdag 13 november 2018

Elena, Matthias, Eva en Sinterklaas

Om 15:15 uur haalden we de kindjes af aan de school. Onderweg naar "huis" hadden ze me van alles te vertellen, onder andere dat Sinterklaas volgende zaterdag in het land aankomt.
Elena vertelde me ook dat Eva tijdens de middagspeeltijd in slaap was gevallen op de speelplaats en dat ze nadien door een leerkracht naar de klas moest worden gedragen!

Thuis deed Elena haar danstenue aan, pakte ik fruitsap, koekjes en gezelschapsspelletjes in, gingen de kindjes snel naar toilet en daarna vertrokken we naar de dansles.

Terwijl Elena danste, kregen wij het gezelschap van Warre die blijkt een goede vriend geworden te zijn van Matthias. De koekjes werden verdeeld maar de gezelschapsspelen werden niet uitgehaald. De kindjes verkozen de hele tijd naar de  dansende meisjes te kijken (we hadden dan ook een heel strategische plek daarvoor gevonden). Af en toe riep schattige Eva wel heel luid: 'Ik hou van jou, oma!'


Na de les reden we terug naar "huis" waar Elena haar huiswerk maakte terwijl de anderen even speelden en naar televisie keken. Matthias had zich uiteraard weer verkleed in Sinterklaas.

Goed gevonden, dat "gedichtje" over "ei". Ik herinner me niet dat onze eigen kinderen ooit zoiets hebben gehad 


En... Eva had zich comfortabel geïnstalleerd in haar poppenwagen.

Dochterlief kwam thuis nadat de kindjes, hun papa en wij al hadden gegeten... en bleek een verrassing voor mij te hebben genaaid: een vroeg verjaardagscadeau, namelijk een prachtige, praktische, grote tas vol onderverdelingen.

Eigen foto's
We verlieten de kindjes nadat ik hen had beloofd te proberen via het internet de aankomst van de Sint bij te wonen volgende zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten