maandag 26 november 2018

Over lectuur, schrijvers en de KVLS

Vorige zondag organiseerde de secretaris van de KVLS een mini-boekenbeurs in de Bottelarij (Ulbeek, deelgemeente van Wellen). Ze vroeg me langs te komen maar dat was voor mij onmogelijk die dag.

Vandaag las ik dat het een succes is geworden... maar op de foto's zie ik weinig auteurs die lid zijn van de KVLS. Wel, onder anderen, en buiten een paar bestuursleden van de KVLS, onze dorpsgenote Danièle Houbrechts (die geen lid is van de KVLS).

Dus stelde ik me een serieuze vraag. Een van de doelen van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers (de KVLS dus) is zorgen dat de leden een beetje bekendheid verwerven en dat hun schrijfsels gelezen worden. Waarom werden ze dan niet allemaal aangeschreven en uitgenodigd om (als ze tijd en zin hadden) deel te nemen aan dat boekenbeursje?

Deze avond, nadat ik verder mijn vroegere dagboeken had overgetypt (ik ben weer bij voor het jaar 1965), eindelijk "La folle allure" van Bobin uitgelezen. Zo mooi!

Aan zulke mooie stijl geraakt, volgens mij, niemand van de KVLS (ik dus ook niet)!

1 opmerking:

  1. Ik heb een antwoord op mijn vraag gekregen: de (mede)organisator werkte met een groepje auteurs aan de organisatie van dat boekenbeursje, maar deed dat niet in de hoedanigheid van secretaris van de KVLS. In dat geval mochten ze uitnodigen wie ze wilden, uiteraard!

    BeantwoordenVerwijderen