donderdag 22 november 2018

Origineel verjaardagsdiner!

Terwijl we na onze brunch samen de keuken schoonmaakten, kreeg ik veel berichtjes, enkele telefoontjes (onder andere een onverwachte oproep van straatgenote V. die me heel veel plezier deed), en enkele kaartjes. Ik word vandaag immers 69 jaar en veel vrienden en familieleden hebben aan mij gedacht.😊

Roger had voorgesteld deze avond op restaurant te gaan. Ik had zin in Indische gerechten, wilde liever thuis eten en dus besloten we bij "Welkom India", in Borgloon, een paar gerechten af te halen.
Ik checkte online of het restaurantje open was: jawel. Dus vertrokken we rond 17 uur naar Borgloon. We zouden er eerst onze bestelling plaatsen, een klein uur wandelen en daarna thuis komen eten.

Helaas, het restaurant bleek gesloten wegens "het overlijden van de papa van mijn papa". Ik hoop eerlijk gezegd (want dat was niet duidelijk) dat de sluiting niet definitief is (stel je voor dat die grootvader de kok was!).

Toch wandelden we wat rond in het mooie Borgloon en praatten ondertussen over wat we dan wel zouden eten.
Wat was het koud! Ik zei tegen Roger dat ik absoluut moest proberen meer te genieten van het "shoppen" zodat we in de winter wat vaker "binnen" konden "wandelen". Dat bracht ons op het idee naar de Aldi te rijden: misschien zou ik daar ideeën opdoen voor een zelf te bereiden maaltijd (ik had niets voorzien voor deze avond en in afhaalchinees had ik geen zin).

We "wandelden" rond in de Aldi maar ik kreeg geen inspiratie. Eigenlijk had ik voor één keer zelfs helemaal geen zin om te koken. De kant en klare maaltijden stonden me niet aan, of hun ingrediënten leken me niet oké (ik moet toegeven dat je op restaurant ook niet weet welke olie ze bijvoorbeeld gebruiken).

'Als we nu toch eens op restaurant gingen,' stelde Roger voor en hij noemde een restaurant op de weg naar Sint-Truiden waar we nog nooit zijn geweest. Ik stemde toe en we reden eerst terug naar huis.

Thuis surfte Roger naar de website van die eetgelegenheid: gesloten vandaag. Hij stelde nog een ander restaurant voor, maar dat leek me veel te duur (het is al zulke dure periode) en je kon er enkel menu's krijgen, wat voor  mij steeds te veel is.

Uiteindelijk  besloot ik een rest soep van gisteren op te warmen en aten we daarna wat (zelfgebakken) speltbrood met toespijs (niet zo gezond, ik weet het). Een heel origineel diner voor ons doen: andere dagen zorgen we voor voldoende groenten, wat nu niet het geval was!

Knus was het echter wel, dus nee, ik klaag absoluut niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten