maandag 29 juli 2019

Boeiende dag

Het begon met een mail van Hendrik, met als bijlage een video over de voedselpiramide en hoe die gemanipuleerd werd. Eigenlijk hoorde ik daar wat ik al lang vermoedde na lectuur van het boek van dokter Verburgh en andere publicaties én mails van mijn (volgens Roger) "goeroe".

Als je echt nog gelooft in die officiële voedselpiramide raad ik je aan ook even te kijken. Het is wel in het Engels maar, als zoals voor mij (wat weinig waarschijnlijk is) gesproken Engels voor jou ook een probleem is, de ondertiteling helpt!

Terwijl ik naar die video keek, keek Roger op Google uit naar een koelkast. Hij heeft lang getwijfeld maar uiteindelijk hebben we er een besteld die woensdag zal geleverd worden. Veel geld uitgegeven dus... en eigenlijk vind ik het ergste (want de huidige koelkast is toch al 20 jaar oud) het eten dat we misschien zullen moeten wegsmijten.

Nu, deze avond heb ik zoveel mogelijk van wat er in overbleef klaargemaakt en wat we niet hebben opgegeten heb ik in de nu nog heel koele (hetzelfde mag niet gezegd worden van de koelkast) diepvriezer gelegd.
Als dat allemaal morgen nog in orde blijkt, eten we dat dan. En anders maak ik morgen eindelijk mijn al lang geplande kikkererwten met spekblokjes klaar.

O ja, iemand vroeg me waarom we voorlopig niet ons reiskoelkastje gebruiken. Wel... omdat we dat hebben uitgeleend aan Hendrik en Debby!

Daarna was het tijd voor een wandeling. We vertrokken aan de kapel van Helshoven richting galg en zwevende kapel, en maakten een lus van iets minder dan een uur via velden en fruitplantages terug naar de kapel. Het was prachtig zomerweer, we ontmoetten niet te veel mensen, en merkten onderweg op dat er nog heel veel kersen aan de bomen hingen. 'Die worden volgens mij niet meer geplukt', zei Roger toen ik hem diefstal verweet nadat hij er zelf enkele in zijn mond had gestoken... en net toen ik hem begon te geloven (omdat we zo opvallend veel kersen tegenkwamen onderweg) en er zelf enkele plukte, zagen we plukkers bezig. En voelde ik me schuldig. Maar ach, ik heb er misschien 5 gegeten (en ze waren succulent!).

We gingen daarna gezellig en "om onszelf te troosten omdat we weer zoveel geld hadden uitgegeven" een biertje drinken in de tuin van Stephane Malais in Heks.



En dan heb ik, zoals al vermeld, uitgebreid gekookt. Hopelijk kunnen we daar dus morgen nog van eten.

Nadat ik nog een dag uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt, viel ik op deze interessante video (weliswaar weer in het Frans) over geconditioneerde mensen vergeleken met goudvissen in een bokaal.

Eigenlijk wilde ik vandaag oorspronkelijk verder boeken opruimen maar daar is niets van gekomen, want na nog een uurtje lectuur voor mij, keken Roger en ik nog naar een film uit de Narnia-serie. Veel minder geweld en veel meer magie deze keer: ik heb volop genoten!

Nu begrijp ik waarom het boek "Shantaram" me meer "goesting" (sorry, Nederlanders, maar ik vind dat een mooier woord dan "zin") gaf om Indië te bezoeken dan reisrelazen: het is geschreven door iemand die daar jarenlang verbleef en dus zaken meemaakte die een toerist nooit zal meemaken.

Ik zou eigenlijk nog enkele mails van vriendinnen moeten beantwoorden (met mijn zus Bie heb ik vandaag wel al een paar keer over en weer gemaild en ik heb ook gebeld met Nany die nog steeds veel pijn heeft aan haar heup -verontrustend vind ik dat) maar ik denk dat ik hen snel zal schrijven dat ik dat pas morgen doe.

O ja, tussendoor heb ik nog ongeveer 20 bladzijden gedichten nagelezen op fouten. Een bestand dat Edith Oeyen (bestuurster van de KVLS) me had gestuurd, duidelijk bedoeld voor een of andere publicatie, maar ze gaf geen details.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten