maandag 15 juli 2019

Literatuur

Het boek van Emmanuel Carrere heb ik uit. Heel interessant, gruwelijk maar ook intrigerend. En je vraagt je af of die Romand echt inziet wat hij aangericht heeft, zoals hij nu beweert, of misschien weer aan het liegen is. Zeggen dat hij onlangs is vrijgekomen: angstaanjagend!

Het was koud vandaag (maximum 19°C). In een wandeling had ik geen zin maar Roger heeft voldoende beweging gekregen: na onze uitgebreide boodschappen heeft hij nog in de tuin gewerkt en de stoep zo onkruidvrij mogelijk gemaakt. Ikzelf heb alleen ons terras een beetje schoongemaakt (en weer eens opgemerkt hoe ontzettend veel mieren daar huizen tussen de tegels). Veel zin om ze te verdelgen heb ik niet.

Deze avond, nadat we hadden gekeken naar de laatste aflevering van "Father Brown" die we hebben, was ik aan het bedenken dat er in deze tijd toch een mogelijkheid moest bestaan om boeken online uit te geven (en niet op papier dus) - ik zeg nu wel "boeken" maar mag men nog spreken over "boeken" als er geen papier meer aan te pas komt? "Verhalen" dus.

Ik zocht een beetje en viel op dit.
Interessant maar nog niet ideaal voor mij.

Ik schreef gisteren immers dat ik nu weet dat ik minder goed schrijf dan ik ooit dacht (in feite, en eigenlijk wist ik het al lang, ben ik veel minder goed in het Nederlands dan in het Frans). Als ik het goed heb begrepen, zet je jouw eigen schrijfsels op die Sweek zonder dat iemand anders ze eerst beoordeelt (tenzij je zo verstandig bent jouw schrijfsel eerst door andere, meer competente mensen te laten lezen natuurlijk).

Ikzelf ken niemand die in staat is me echt goede raad te geven om mijn schrijfsels te verbeteren (behalve onze kinderen die heel taalgevoelig zijn maar die hebben het nu zo druk dat ze niet zouden lachen als ik geregeld bij hen afkwam met na te lezen teksten).

Hoewel... ik ken wel enkele auteurs die me zouden kunnen "coachen"... maar die zijn natuurlijk druk hun eigen creativiteit aan het botvieren.

En toch lijkt die "Sweek" me interessant voor enkele bevriende auteurs die volgens mij terecht in eigen beheer (of bij heel kleine uitgeverijen) uitgeven (omdat ze heel goed schrijven en desondanks geen fatsoenlijke uitgever vinden). Ik denk hier onder andere aan de KVLS-leden Daniël Depireux en Luis Ruiz die (volgens mij) echt talent hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten