vrijdag 19 juli 2019

Vriend Paul, ik moet je weer gelijk geven!

Vandaag mocht Roger zijn nieuwe bril halen in Sint-Truiden. We parkeerden de auto aan de rand van de stad zodat we er meteen een wandeling konden van maken... want thuis hadden we nog wat werk voor de boeg. Dat vervloekte huishouden hé... en dat minder vervloekte opruimen van boeken (hoewel, telkens als ik in Roger zijn atelier kom, zinkt de moed me in de schoenen) en voor Roger snoeisel verhakselen.

Toch besteedde ik zoals gewoonlijk een uurtje aan lectuur op papier. Ik begon aan het tweede boek dat we onlangs van Liliane en Paul kregen... en ik moet je weer gelijk geven, Paul.

Dat boek (ik ga de titel en de naam van de auteur niet verklappen) is een typisch voorbeeld van een in eigen beheer uitgegeven, slecht boek. Slecht opgebouwde zinnen, filosofische uitweidingen die de draad van het verhaal te langdurig onderbreken, en zelfs grove taalfouten! Ik denk niet dat ik verder lees!

Deze avond vernam ik van (tante) Françoise dat zij en haar zoon (mijn neef in de betekenis van "cousin" dus) onlangs Zeger hebben ontmoet in het Leuvense en dat mijn neef en Zeger van plan zijn samen iets te organiseren. Lijkt me een heel "tof" initiatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten