dinsdag 23 juli 2019

Bordertown

Wat een luie dag vandaag! Maar met 34°C (niet de eerste keer dit jaar) in de schaduw leek me dat de beste optie voor Roger.
Niet dat ik helemaal niets heb gedaan (ik heb mails beantwoord, veel gelezen, verder oude dagboeken overgetypt, naar enkele documentaires gekeken - en onder andere geleerd dat vertering niet gelijk staat met metabolisatie: kaas bijvoorbeeld zou vrij snel verteren maar de metabolisatie ervan vraagt ongeveer 12 uur - en uiteraard voor het avondeten gezorgd: na een groentesoep, "filet américain préparé" met sla, tomaten en komkommer).

Eigenlijk hou ik van zulke rustige dagen (al vind ik het jammer dat we, omwille van de hitte, alle ramen en deuren dicht hielden).

Deze avond stelde ik voor naar nog een film van "The Chronicels of Narnia" te kijken... maar Roger keek liever naar een aflevering van de Finse serie "Bordertown". Traag maar niet slecht... hoewel ik het soms te gewelddadig vond.

Voor overmorgen wordt hier 40°C voorspeld (morgen 38°C). Te warm dus... maar kom, dan wordt het maar weer een luie dag, dat geeft een vakantiegevoel. Ik zit wel een beetje in met mijn oude moeder Nany... omdat het in haar flat echt heet kan worden! Nu, ze kan veel beter tegen de warmte dan wij...

Bij Zeger en Hendrik kan het ook heel warm worden in huis, vrees ik (en bij Zeger nog het heetst) maar zij zijn nog niet oud, dus vermoed ik dat ze er wel tegen kunnen.
Tegen zaterdag is de hitte al voorbij naar het schijnt, dus zullen we maar niet beginnen zagen over een zogezegde "opwarming" (wat de media nu wel doen!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten