zaterdag 27 juli 2019

Wachten op de regen na de hittegolf

Het regende toen we opstonden. De ramen gingen open en we luisterden naar de radio terwijl we een eitje aten. Er werd gewaarschuwd voor hevige regenbuien, onweders, felle wind en wateroverlast.

Dan hield de regen op.
'Zouden we geen wandeling maken?' vroeg ik na wat opruimwerk.
'Mijn buienradar voorspelt weer regen om 13 uur,' antwoordde Roger, 'en vermits die kan gepaard gaan met onweer, liever niet van huis gaan'.

Ik keek op mijn mobieltje en inderdaad, er werd regen aangekondigd rond 13 uur.
Dan maar een beetje gelezen.
Eerst wilde ik de wasmachine in gang zetten maar als het regent, kan ik de was niet buiten te drogen hangen, dus maar niet.

Het werd 13 uur, 14 uur. Nog steeds geen regen. Ik keek op mijn mobieltje: de voorspellingen waren al aangepast. Nu zou het pas rond 16 uur beginnen te regenen.
'Zouden we dan toch maar geen wandeling maken,' stelde ik nogmaals voor, 'de regen moeten we immers pas rond 16 uur verwachten'.

Roger ging akkoord maar wilde eerst een hoofdstuk uitlezen van een boek. Ik kreeg een berichtje van Wiemla waar ik snel op antwoordde, er was nog een telefoon tussen Roger en zijn zus... en het werd 16 uur. Maar het regende nog steeds niet.
'Ach, binnen een paar minuten zal het wel beginnen te regenen', zei Roger terwijl we, in de plaats van een wandeling, genoten van een halve meloen in de keuken, met de deur naar het terras groot open.

Daarna las ik verder... het werd 16:30 uur en het regende nog steeds niet. Ik raadpleegde mijn buienalarm en... die kondigde nu pas regen aan om 17 uur.

Stipt om 17 uur ging ik terug naar de keuken om voor het avondeten te zorgen... en inderdaad, het begon pijpenstelen te regenen! Het is de hele avond met tussenpozen blijven regenen... en dat deed deugd: je voelde de temperatuur binnenshuis zo dalen.

Terwijl ik (eindelijk nog eens!) aan het koken was, kreeg ik weer een chatbericht van Wiemla (moeder van Debby) aan: bij hen regende het al uren!

Eigenlijk hou ik van zulke dagen: veel tijd voor jezelf, om te lezen, te schrijven, te mijmeren enzovoort.

Want, nee, ik heb, buiten het hoogstnodige opruimen en koken, niets gedaan in het huishouden.

Ik ben immers niet iemand die schoonmaakt omdat het "zo hoort". Schoonmaken doe ik alleen als het nodig is (en dan volg ik wél zo strikt mogelijk een zelf bepaald schema).

En, eigenaardig genoeg: ons huis is echt niet vuil genoeg om aan de schoonmaak te beginnen, hoewel we de voorbije, hete dagen praktisch niets deden in dat huishouden!
Hoe komt dat, vroeg ik me vandaag af. Zou het kunnen liggen aan het feit dat we weinig "deden" en bijna niet buitenkwamen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten