maandag 10 oktober 2022

Geneeskunde vroeger en nu

Weer kon ik Nany niet bereiken vandaag. Geraakte ze weer niet aan het telefoontoestel? Een heel vervelende situatie, want na vier keer proberen ben ik bang dat ze te gefrustreerd geraakt. Ik weet immers dat ze het heel vervelend vind, een telefoonoproep niet te kunnen beantwoorden.

Ik was op consultatie bij de reumatoloog. De afspraak was om 15:10 uur maar pas om 15:50 uur was ik aan de beurt. Telkens opnieuw moet ik daar heel lang wachten: waarom dan niet iets later afspreken? Mij maakt dat boos, want ik heb nog wel wat anders te doen dan in een wachtkamer te zitten!

Toen ik begon over de agressiviteit van het geneesmiddel dat ik slik, stelde de arts me meteen voor de dosis te verlagen. En zei hij dat ik desnoods zelfs mocht ophouden het te slikken maar dan met het risico op een opflakkering van de ontstekingshaarden (en dus reuma). Ik vroeg nog of een meer natuurlijke aanpak om die ontstekingen tegen te gaan niet interessanter zou zijn maar daar ging hij niet op in. Omdat het al zo laat was, heb ik maar niet aangedrongen en het niet gehad over onder andere het vermijden van te veel omega 6-vetzuren, alle suikers, kleurstoffen, toevoegsels, enzovoort. 

Ik vind het wel jammer dat je met artsen van de nieuwe generatie niet meer over die natuurlijke alternatieven kunt praten (ik herinner me zo goed hoe bijvoorbeeld de huisarts van mijn "marraine" haar voedingsadvies gaf en zelfs met natuurlijke middelen werkte, zoals onder andere lindethee! En, ondanks haar wankele gezondheid, is marraine net geen 80 jaar geworden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten